Topprioriteit

‘Onderwijs heeft absolute topprioriteit’, kopt de krant. Heeft Rutte gezegd. Dat het onderwijs absolute topprioriteit heeft. Prioriteit wil in dit verband zeggen dat het onderwijs bij Rutte voorrang heeft. Voorrang op zaken die géén voorrang hebben. Die op de tweede plaats komen. Top betekent hier zoiets als ‘in de hoogste mate’. Het onderwijs heeft bij Rutte dus de hoogste mate van voorrang. Een soort voorrang hebben met zwaailicht als het ware.

Supervoorrang. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is heeft Rutte er ook nog ‘absoluut’ voorgezet. Absoluut moet hier ongeveer opgevat worden als ’totaal’. Het onderwijs heeft bij Rutte dus totale supervoorrang. Het zwaailicht wordt aangevuld met een sirene. En op het dak wordt een mitrailleursnest ingericht om iedereen die het onderwijs ook maar een strobreed in de weg wil leggen onverbiddelijk neer te maaien.

Het is mooi dat Rutte het onderwijs kennelijk zo belangrijk vindt. Maar op welke school zou hij geleerd hebben zich zo manisch en omslachtig uit te drukken?

4 Reacties

  1. Ik insinueer niets, maar werkend met verstandelijk gehandicapten weet ik dat zwaar overtrokken complimenten, omslachtig , manisch gebrachte standpunten…….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *