Terug van nooit weggeweest: de verwarde man.

De verwarde man. Wie kent ’m niet? Om de haverklap komt hij met veel kabaal het nieuws binnen stormen. Heeft hij weer aan de noodrem getrokken, is hij in een hijskraan geklommen, moest hij zo nodig een dodenherdenking verstoren met z’n geschreeuw. Wanneer de dagelijkse, zorgeloze orde wordt verstoord is het negen van de tien keer de verwarde man.

Maar wie is die verwarde man eigenlijk? Welnu, dat ben ik. Ik heb al eens een opzienbarend blog gehad. Beroemdste wapenfeit: de ophef rond de Neger van Venlo, een verzonnen nieuwsfeit dat zonder de feiten te checken werd overgenomen door reguliere media. Opgezet als aanklacht tegen de copy-en-paste-cultuur. Na alle ophef rond de neger van Venlo had ik het even gehad. Mijn punt was duidelijk gemaakt. Mijn taak zat erop. Maar ik blijf ongevraagd terugkeren in de media. Het is altijd mijn schuld. En mijn verhaal wordt nooit gehoord. Gelukkig stelt Nurks me nu in de gelegenheid mijn verhaal te doen. Om u een spiegel voor te houden, als de Desiderius Erasmus van deze tijd. Wanneer ik weer eens in het nieuws komt, leest u hier mijn versie van het verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *