Nuslebrug

Waarom komt het weer van de Tsjechen? Waarom komt het niet van ons of van de Duitsers, Fransen, Engelsen? Is dit bericht niet genoeg?

In de kunsten loopt Tsjechië ook voorop, naar mijn smaak. De Tsjechische kunstenaars trekken zich het meeste aan van de ongelukkigen dezer wereld. Kijk hier maar eens naar.

Het meest hierop gelijkende kunstwerk is van een kunstenares wier naam ik me niet direct kan herinneren, het was een Hollandse, dat weet ik zeker: het stelde een model voor. Treurig kijkend, meen ik. Van rechts naar links.

Wanneer gaan we eens een Hollandse Canon van de Twintigste Eeuwse Kunst maken. Ik bedoel niet alleen met Mondriaan, Appel (die mogen er ook in figureren, bedoel ik, met teksten zoals ‘hij schilderde zo een apart rood’), maar met de échte schilders, tekenaars etc.

5 Reacties

 1. Als het om kunst gaat dan weet ik waartoe de Tsjechen in staat zijn maar wel waarom zij GEEN brug kunnen bouwen richting de EU!
  Er zijn namelijk een paar goede en zeer begrijpelijke redenen waarom de Tsjechen en de Slowaken tegenwoordig niet meer willen meevechten tegen Rusland:

  Ten eerste werd Tsjechoslowakije in 1938, toen Adolf Hitler het Sudetenland wilde innemen, door de westerse geallieerden verkocht en verraden aan Duitsland daar zij meenden (net als met die kut-islam!) dat als ze zoet, lief en aardig tegen de nazi’s waren zij hen niet gingen aanvallen. De Russen werden terecht buiten de deur gehouden maar het verzet van de Duitse anti-nazi’s onder leiding van Ludwig Beck gingen ze daarbij gewoon dwarsbomen!

  Ten tweede had de Tsjechische regering in ballingschap het gevaarlijke plan Operatie Anthropoid uitgewerkt om Reinhard Heydrich, het hoofd van de SD en de Gestapo, in Praag te vermoorden. Er was zelfs een verhaal bekend dat Heydrich in 1941 de kroon van het Tsjechische vorstenhuis oneerbiedig op zijn hoofd had geplaatst en een legende wilde dat wie geen lid was van de koninklijke familie en deze kroon opzette binnen een jaar zou sterven! Toen dat uiteindelijk lukte roeiden de nazi’s de inwoners van de dorpen Lidice en Ležáky bijna geheel uit en maakten deze plaatsen letterlijk met de grond gelijk! De bedenker van dit plan, president Edvard Beneš, zou hier voor beloond zijn maar hij kon zo goed een medaille krijgen voor de verwoesting van de twee Tsjechische dorpen daar moordaanslagen, zelfs niet op verderfelijke personen, NOOIT beloond mogen worden omdat dit juist op premiejagen lijkt!

  Ten derde werd Tsjechoslowakije in 1945 aan de Russen uitgeleverd al probeerde de, naar de Duitsers overgelopen, Russische generaal Andrej Andrejevitsj Vlasov dit nog te voorkomen zodat het land 45 jaar lang, net als alle Oost-Europese landen, moest zuchten onder het juk van het gehate bolsjewisten-tuig!

  Hierdoor zijn vooral de Tsjechen nog steeds loeikwaad op het westen en velen die thans in Tsjechië op vakantie gaan (Praag is trouwens wel een mooie stad vol schoonheid en cultuur) komen er vanzelf achter hoe buitengewoon onvriendelijk en onbeschoft velen van de inwoners zijn tegen buitenlanders.
  Godzijdank schijnen ze daar de EU en de islam nog vele malen erger te haten dan wij! Ze kunnen anders zelfs net zo goed tegen de Russen gaan knokken op een manier zoals de “gewelddadige” komieken Terence Hill en Bud Spencer vroeger deden en om die twee kon je pas hartelijk lachen!

 2. Jules, heb je echt niks anders te doen dan zeveneneenhalf jaar achteruit te lezen? Neem een meisje, man! Van je één, twee, penetré. Veel leuker. Echt. Proberen!

  1. Of ik iets beters te doen heb? In ieder geval NIET achter meisjes aan zitten daar het voor mij VEEL te moeilijk is om een relatie te hebben daar ik al genoeg zelfkennis heb om te weten dat ik door mijn beperkingen daar NOOIT succes mee zal hebben! Ik ken namelijk een hoop mensen die soortgelijke beperkingen als ik hebben en bij hun mislukten 9 van de 10X de relaties!

 3. wel eens een opblaasmeisje overwogen? niet met explosieven of zo, maar met n luchtbeddenpomp. en dan, ke-denge-deng! ke-denge-deng! leuker dan marquettes plakken ook!!!

  1. @Dirk, wat moet ik nou in hemelsnaam doen met een opblaasmeisje? De weinige meisjes die ik trouwens erg leuk vond om te zien waren afkomstig uit ‘The New Adventures of Peter Pan’! Deze meisjes heetten Wendy Darling, Cynthia, Maia, Meera, Tiger Lily en Tinkerbell en vooral de eerste twee meiden waren geweldig mooi om te aanschouwen daar Wendy en Cynthia echte tomboys waren, allebei spijkerbroeken droegen en de laatste een bloedmooi gezicht had en blond haar met een paardenstaart daarin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *