Nuslebrug

Waarom komt het weer van de Tsjechen? Waarom komt het niet van ons of van de Duitsers, Fransen, Engelsen? Is dit bericht niet genoeg?

In de kunsten loopt Tsjechië ook voorop, naar mijn smaak. De Tsjechische kunstenaars trekken zich het meeste aan van de ongelukkigen dezer wereld. Kijk hier maar eens naar.

Het meest hierop gelijkende kunstwerk is van een kunstenares wier naam ik me niet direct kan herinneren, het was een Hollandse, dat weet ik zeker: het stelde een model voor. Treurig kijkend, meen ik. Van rechts naar links.

Wanneer gaan we eens een Hollandse Canon van de Twintigste Eeuwse Kunst maken. Ik bedoel niet alleen met Mondriaan, Appel (die mogen er ook in figureren, bedoel ik, met teksten zoals ‘hij schilderde zo een apart rood’), maar met de échte schilders, tekenaars etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *