Gedempt (13)

Het gebeurt elke maand wel: iemand vindt iets op het strand en gaat ermee naar de politie. Nu zijn er veertien ampullen aangetroffen. Ampullen van wel vijf centimeter lang! Wat zou er wel niet in kunnen zitten?
Ik wed: een wit goedje. Zodat de politie (niet het snuggerste deel van onze bevolking, zoals iedereen weet) onmiddellijk denkt: aha! cocaïne, of een terroristische aanval! Je hoort door de telefoons van de politie al de naam ‘anthrax!’ vallen.
Logisch dus dat het strand wordt schoongeveegd van bezoekers. Iedereen eraf, want de politie doet onderzoek! Ik durf nog te wedden dat ze dat onderzoek deden met gasmaskers op.
Het RIVM, waar een paar van die ampullen naar toegestuurd zijn, zal natuurlijk concluderen dat er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid is geweest.
Zoals dat zo is geweest met al die koffers die gevonden zijn in treinstations, Schiphol, bushokjes etc. Je hoort één à tweemaal per maand dat het treinverkeer rond Den Bosch of Amstelveen stil is komen te liggen wegens een ‘koffer’. Daar moet dan het leger bij te pas komen, etc., maar evenzogoed zou men kunnen vragen of ik niet die koffer zou willen openen, of een willekeurig ander iemand.
Allemaal in het kader van: doe eens een beetje gezond.

(Naschrift, 24 uur later: het bleken inderdaad geheel onschuldige ampulletjes te zijn. Wel zei de politie: toch maar goed uitkijken, want in contact met water kan het spul explosief zijn. Jawel! Het komt godverdomme vanuit de zee op ons strand, niet? Dat explosief-zijn van die ampulletjes wordt alleen maar verklaard door de grote politie-inzet, nergens anders door.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *