Gedempt (11)

Dat er nu bezuinigd gaat worden op de omroepen, lijkt me niet zo vreemd. Dat had al jaren geleden moeten gebeuren. Men had al veel langer de AVRO, de VPRO en de VARA het bestaan onmogelijk moeten maken, door de NUO op te richten: de Nederlandse Uitzend Organisatie.
Want ze willen nu acht uitzendorganisaties overhouden, en dat is natuurlijk onzinnig. Die acht gaan bij elkaar zitten vergaderen enzovoorts, en dat kost ongeveer evenveel als wanneer je 21 organisaties hebt.
Je kunt veel beter een Nederlandse BBC maken, een NUO dus. Dat is veel makkelijker, want dan heb je geen netcoördinatoren meer nodig en zo. Dat soort personeel ontsla je eerst, want dat soort functies kan echt door iedereen met een minimumloon worden gedaan.
Dan geef je een plafond van beloning aan: laat ons zeggen 150.000 euro. Dat is toch een mooi bedrag, vindt u ook niet? Dan vertrekt misschien Paul de Leeuw met zijn kindertjes, maar dan moet u maar zeggen: da’s jammer. Och, wat jammer!
Voor de bestuurderen van de NUO is trouwens een bedrag van bijvoorbeeld 50.000 euro ’s jaars berekend.: een mooi bedrag voor een paar dagen werk per jaar. Ik meld me graag aan! En u zou zich ook graag willlen aanmelden, wil ik wedden.
Het enorm grote voordeel van mijn bezuinigingen op de omroep zou zijn: de christenhonden hebben weinig meer te vertellen. Wég met die lieden! Het zou bijvoorbeeld al opkikkeren als er eens een jaar geen Urbi et orbi werd uitgezonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *