Gedempt (1)

Eerst een receptje. Koop een schelvisfilet bij je visboer, en koop daarbij: ui, paprika, sperzieboontjes. We koken niets, we gaan alles smoren. Pak een keukenschaar en knip de filet in reepjes van ongeveer een centimeter breedte. Snijd je groenten voor, et cetera, gooi dan  het hele zootje in een pan waarin je eerst – dat had ik anders moeten formuleren, maar goed – wat olijfolie had gedaan. Laat het een half uurtje smoren. Doe er dan wat ketjap-sesam saus bij. Heerlijk eten!

Nadat u deze geweldige maaltijd heeft verorberd, kunt u kiezen. Tv, radio, huiselijke gezelligheid, of muziek. De tv is tegenwoordig niet meer zo mooi als dertig jaar geleden, zeg zelf, en de radio valt ook zeer tegen. Huiselijke gezelligheid, bestaat dat nog? Ik vraag het me af. Maar je hoeft maar een beetje thuis te zijn op YouTube om de prachtigste muziek voorgetoverd te krijgen.

Dus: de kinderen naar bed, hupsakee! Computer aan. YouTube, en dan ben je al gauw aangesloten op een wonderbaarlijk netwerk van de schitterendste muziek. (Als je zoekt, vanzelfsprekend, want je kunt ook zomaar iets van de Rolling Stones of van Ozzy Osbourne tegenkomen, en dat soort amateurisme is niet aan ons besteed.)

Maar je kunt ook (geheel toevallig, zoals mij is overkomen, twee jaar geleden) op  dit schitterende zangstuk terecht komen.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *