De verwarde man

De Amsterdamse Veerkade te Den Haag werd rond 1625 gegraven. Aan deze kade vlakbij het Spui zouden voornamelijk de Haagse pistool- en harnasmakers een plaats krijgen. Dat was althans de bedoeling.

Maar de pistool- en harnasmakers besloten niet te verhuizen naar de Amsterdamse Veerkade. Ze bleven zitten waar ze zaten, en de gemeente had geen middelen om ze te dwingen te verhuizen. De Amsterdamse Veerkade werd een normale, zij het wel tamelijk deftige kade, die in de 19e eeuw te klein was geworden voor de binnenschippers. De kade werd dichtgegooid en werd een Haagse straat.

Wij kunnen niet weten wat de De Verwarde Man te zoeken had op de Amsterdamse Veerkade te Den Haag. Wel weten wij dat hij in zijn weinige vrije tijd graag pistolen fabriceerde, voor zijn zoontje van negen.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *