Stijloefeningen (65) – Recept

Dit gerecht is vrij eenvoudig te maken. Ideaal op een doordeweekse dag als je even niet weet wat je met het leven aan moet. Als je wel weet wat je met het leven aan moet, is dit gerecht ook heel lekker. Drinksuggestie: een krat bier.

Ingrediënten:

Hoofdingrediënten:

1 Max Molovich (ongeveer 77 kilogram)
1 zoon (liefst slapend in wagentje)
Duizenden boeken
1 computer
1 medewerker
2 mailtjes (naar en van magazijn)
Geen Stijloefeningen van Queneau
Babyschoentjes (toko Bos en Lommerplein)

Marinade
1 bus (lijn 21)
Miezerregen (2 dl)
Wind (5 el)
Bouwputten (drilboren en heipalen laten zitten)
1 Franse schone (zwart krullend haar)
1 Briefje
1 Grijze Renault 21

Voor de marinade:
Men neme bus 21 rond 12 uur in de middag en laat ’m stoppen op het stationsplein te Amsterdam. Haal Max Molovich eruit, inclusief slapende zoon. Laat ’m flink doorstappen. Voeg de miezerregen en de wind geleidelijk toe. Twee minuten op hoog vuur fruiten en gooi dan de bouwputten (inclusief drilboren en heipalen) erin. Deksel erop en laat tien minuten zachtjes sudderen.

Draai, vlak voordat Max Molovich de Openbare Bibliotheek in gaat, het vuur hoog en voeg de Française toe die in het Engels met een Frans accent vraagt of dit het postkantoor is. Goed blijven roeren. Doe, op het moment dat Max Molovich ontkennend antwoordt, de achteruit rijdende Renault 21 er in z’n geheel in. Voeg vervolgens het briefje toe. Laat de Fançaise wegrennen op het moment dat Max Molovich haar vertelt dat ze op de Raadhuisstraat moet zijn en haal van het vuur af. Haal Max Molovich eruit en dep droog.

Gerecht:

Zet ondertussen de boeken op een middelhoog vuurtje. Voeg de gemarineerde Molovich toe. Laat hem op een laag vuur tevergeefs naar Stijloefeningen van Raymond Queneau zoeken in de buurt van de P, de Q en de R. Zet het vuur iets hoger en voeg een mespuntje hoop toe middels de online catalogus waarop te zien is dat Stijloefeningen wel degelijk aanwezig is. Voeg de medewerker toe die meekijkt en niks vindt. Voeg nogmaals vier eetlepels hoop toe en laat de medewerker vertellen dat het magazijn nog een exemplaar heeft. Stuur een mail en ontvang een mail terug waarin staat dat de Stijloefeningen al die tijd op de juiste plek lag. Afblussen met een ferme scheut verontwaardiging (indien niet aanwezig voldoet verbazing.)

Garneren met babyschoentjes van het Bos en Lommerplein. Lauwwarm opdienen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *