Zo simpel is het!

‘Dirks Woudenaren! Als hoofdtrainer van TVD, Tennis Vereniging Dirkswoud, heb ik deze persconferentie belegd om u een grándioos nieuwtje mede te delen. Mede te delen. Wat is namelijk het geval. Het geval is dat wij al jarenlang in een néérwaartse spiraal zitten. Wij prijken niet meer op de regionale toernooien van Hoorn, Schagen of Alkmaar, wij hebben slechts nog ons eigen tennistoernooi, het Groot Dirks Wouds Tennistoernooi, waar de regionale favorieten ontbroken hebben, de laatste jaren.’
‘Ik heb het nu niet over een backhandje dat beter moet of dat onze meisjes meer naar het net moeten. Uiteraard moeten ze meer naar het net. Aanvallen is verdedigen, tenslotte, maar daarover heb ik het niet. Heb ik het nu niet.’
‘Kent u het vasteland van China, dames en heren? Ik wed dat u, sportredacteuren, er niet van op de hoogte bent. Maar wij, van TVD, weten daar alles van.’
‘Alles van! Want de Chinezen kruipen uit het ei en ze slaan meteen een forehand met backspin. Wat wij in het Dirks Woudse tennis nodig hebben, zijn dus: jonge Chinezen. Hoe daar aan te komen? Daar hebben wij in het bestuur nog lang over zitten dubben, maar we hebben de oplossing gevonden. De oplossing gevonden.’
‘We gaan morgen met het vliegtuig naar Nanking, naar het weeshuis van mevrouw Ling Hsuai, en daar halen wij een stuk of tien kleine Chineesjes op. Die adopteren wij, en dan zullen de mensen eens zien hoe het met de Tennis Vereniging Dirkswoud gaat, over tien vijftien jaar! Want u begrijpt: dit is een lange termijnplan. Het gaat niet zonder trainen, trainen en nog eens trainen.’
‘U zult zeggen: waar komen die Chineesjes te wonen? Wel, ikzelf kan vier Chineesjes huisvesten en de rest kan bij de rest van het bestuur terecht. Ieder doet wat men kan en ieder offert zich op voor de Tennis Vereniging. We hebben nu al de smaak te pakken. Smaak te pakken!’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *