Stem op uw favoriete toneeltekst

Top of the Blogs prijsvraag!Ja, lieve lezers, het is tijd om te stemmen. Een week geleden vroeg ik u een toneeltekst te schrijven. De beste toneeltekst zou beloond worden met een exemplaar van het onvolprezen boekje Top of the Blogs.

Welnu, er zijn drie teksten binnengekomen. Een bescheiden oogst, maar de kwaliteit is er niet minder om. Ik overdrijf niet als ik zeg dat drie grootheden de degens hebben gekruist.

Oscar van Woensel schreef een historisch perspectief met de zoektocht als centraal thema. Cyrus Frisch schreef een aanklacht tegen de uitbuiting van het syndroom van Down. En onze eigen Ben Hoogeboom tekende een delirische spraakwaterval op uit de mond van een Dirkswoudenaar. 

Het is aan u om te bepalen wie van deze drie mastodonten een exemplaar van Top of the Blogs krijgt opgestuurd.

Update: De stemmen zijn geteld. Cyrus Frisch mag zich winnaar noemen van de Top of the Blogs-prijsvraag. Hartelijk gefeliciteerd, meneer Frisch! Het boekje komt uw kant op. Lees hier de winnende toneeltekst.

2 Reacties

  1. Moeilijk hoor, om eens jury te spelen. “Hoger en dieper en gevaarlijker” vind ik mooi “zwierig”, een echte toneeltekst. “Het grote gebaar” is aardig, maar ik zou het niet willen zien als toneelstuk. “Het telegram” heeft lekkere korte kernachtige zinnen, de betekenis van “boodschapper” wordt een paar keer veranderd, en het heeft humor. Vandaar mijn stem voor “Het telegram”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *