Psychopaat

Ik heb een jongen gekend, laat ik hem maar Sjors noemen, die volgens de huidige inzichten een psychopaat genoemd zou worden. Sjors had geen geweten. Hij mishandelde een kat van de buren, op wat latere leeftijd schoot hij met een, van zijn vader gestolen, buks vogeltjes uit de bomen. Hij stond bij dat schieten op het platte dak van zijn vaders bollenschuur en toen ik kwam aanlopen om ook eens te kunnen meegenieten van wat daar gebeurde, richtte hij het geweer op mij: ‘Hoi, Ben!’

Sjors was geen onaangename figuur, overigens. Hij speelde toen al goed piano. Hij belandde op veertien- of vijftienjarige leeftijd in een band (de naam ervan ben ik vergeten) als pianist. Ze traden af en toe op.

Later is hij gewoon getrouwd, hij heeft drie of vier kinderen gekregen. Zijn werk is al jarenlang: samen met een collega (een drummer/zanger) optreden op kermissen en bruiloften.

Dus ik weet niet hoeveel geloof ik moet hechten aan het programma Labyrint van gisteravond, waarin gesteld werd dat het maar hoogst zelden goed komt met zulke figuren.

3 Reacties

  1. Dierenmishandeling is de softdrug die leidt tot mensenmishandeling. Mensen die op mensen los gaan, hebben in het verleden bijna altijd dieren mishandeld. Wetenschappelijk onderzoek dat ik nu even niet ga opzoeken, bewijst dit. Daarmee is niet gezegd dat iedereen die een keer hasj heeft gerookt automatisch op crack overstapt, maar het is een teken.
    BOCTAOE

  2. Dat is inderdaad wat ik ook beweer, maar wat betekent BOCTAOE?
    Ik denk bijvoorbeeld wél dat het overmatig drinken op jonge leeftijd kan leiden tot stemmen op de PVV. Een aardige gedachte, die ik nog wel moet ontwikkelen en vormgeven in een theorie.

    1. Kennelijk is de PVV voor jong-alcohisten een uitkomst. Voorheen moesten ze stemmen op andere partijen maar die boden dan geen soelaas. Het is een hoop gedoe in de wereld, voor mensen van alle leeftijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *