Het groeit in heel Europa

Pastoor Engelbertus uit Dirkswoud is een enthousiast, bevlogen mens. Hij zegt: ‘Wat wij voor hebben op de schoffelboeren van de PVV of de mafferiken van de Lega Nord of de Conservatieven in Groot-Brittannië, dat is: het hart op de juiste plaats, links van het midden. Zo’n Ruth Peetoom van het CDA, die zeurt wel tijdens haar speechje, maar ze zit toch wel goed. Nu nog even Maxime Verhagen wegbonjouren. Hopla, weg met die man!’
‘Ik zie het in heel Europa groeien: de gedachte dat saai links weer eens aan de macht moet komen. In Duitsland zie je, door Fukushima, de Groenen aan de macht komen. In Frankrijk gaat het ook slechter met rechts dan met links, en daar kan links saai zijn! Ik zie het ook in andere landen gebeuren, en daar moet het CDA zich bij aansluiten. Wegtrekken van rechts moeten we, die elektrische bus van Wubbo Ockels gewoon laten aankopen door een CDA-minister, en klaar ben je.’
‘Het idee dat je in Dirkswoud een kerncentrale zou kunnen neerzetten, gaat mij dan ook een stap te ver. Het levert wel wat werkgelegenheid op, ja, maar ik zie het water in onze Noorder- en Zuidervaart niet graag vervuild worden. Onze verschillende CDA-gemeenteraadsleden die Dirkswoud hebben aangeboden als veilige en logische nucleaire vestigingsplaats kunnen dan ook niet rekenen op mijn steun, en dat zal ik zondag ook vertellen vanaf de preekstoel.’
‘Dan de bonussen. Je bent toch de regering? Dan verbied je bonussen voortaan. Als ze zoveel willen verdienen, gaan ze maar elders werken, maar niet bij een Nederlandse bank. Klaar. Het beste zou zijn als die vier of vijf grote banken genationaliseerd werden en werden samengevoegd tot een Nederlandse Rijks Bank.’
‘De megastallen, die ook bij Dirkswoud dreigen te worden gebouwd. Die moeten er niet komen, wegens de ontzettende stank. En zo zijn er meer onderwerpen waarover wij van het CDA ons kunnen onderscheiden van het rechtse gepeupel. De JSF? Doen we niet meer aan mee. Zo gaat dat voortaan bij het CDA. Het CDA: Voor Ons Allen Samen!’

3 Reacties

  1. Neeeeee, we moeten nog veel verder naar leuk opwindend kleurig openvisierrechts met snelle bolides en jets; en zo ver mogelijk weg van kleurloos saai rollatorslow zelootbehoudend doofpotlinks.

    Dirksland wordt per 1-mei as afgesloten van het landelijk koppelnet ihkv “Niet de lasten, dan ook niet de lusten”
    Ter compensatie wordt toestemming voor vestiging van een knijpkattenasiel overwogen.

  2. Bedankt voor die link, Rigo! Ik had die Contrabas al tijden niet meer gelezen, en was eigenlijk alweer vergeten dat het bestond. Nu heb ik hem in mijn Google Reader staan, dus kán ik hem niet meer vergeten.
    Het is wel eigenaardig, die prijs voor het ZKV. Ik was aan mijn volgende stukje begonnen met de zin: ‘Ik wil elke dag een A4-tje volschrijven.’
    Wat het meedoen aan die prijzen betreft: ik zal zeker niet zelf mijn stukjes opsturen. Dat mogen anderen natuurlijk wel doen, ikzelf wil daar niets aan bijdragen, want dat vind ik zelfbesuikering. Dus dat ‘see you at the prijsuitreiking’ lijkt mij zeer fragwürtig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *