Stijloefeningen (32) – Mop

Ken je die mop van die man die met bus 21 naar het Centraal Station van Amsterdam ging, langs de diverse bouwputten liep richting de Openbare Bibliotheek om daar Stijloefeningen van Raymond Queneau te kunnen lenen, een boek waar hij al weken naar op zoek was, maar dat hij voor binnenkomst tegengehouden werd door een vrouw die hem in het Engels met een Frans accent vroeg of dit het postkantoor was en dat die man haar dan vertelde dat ze naar de Raadhuisstraat moest gaan, omdat het postkantoor hier al jaren niet meer gesitueerd was, en dat de vrouw, zonder deze zo aardige, behulpzame man te bedanken, weer wegrende omdat de auto waarmee ze gekomen was zich achteruit rijdend van haar verwijderde, en dat de man vervolgens binnen op de tweede verdieping naar Stijloefeningen op zoek ging, maar deze niet kon vinden, terwijl het boek, volgens de online catalogus wel degelijk aanwezig was? Hij ging niet. Hij ging schoenen kopen voor z’n zoontje.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *