Mooie verkiezingen

Ik schrijf dit op 2 maart 2011, om 22.15 uur. De uitslagen zijn nog lang niet binnen, want men moet in al die stembureaux nog ouderwets tellen en men wou weer de computer niet gebruiken, want daar had Rob Gonggrijp een paar jaar geleden van gezegd: nooit doen! dat is niet veilig!

Het zij zo. De ‘definitieve prognoses’, zoals dat in Nederland genoemd wordt, wijzen erop dat de regeringscoalitie van VVD, CDA en PVV, vergeleken met de Tweede Kamerverkiezingen van juni 2010, een verlies te verwerken zal krijgen van vooral de 3½ procent die de PVV minder krijgt. Juicht allen!

Voorts: dat het CDA eigenlijk niet verliest, dat de VVD een half procentje verliest (dus de ‘premierbonus’ bepaald niet binnenhaalt). De CU verliest ook.

Het politieke landschap is dus wat opgekalefaterd. De christenen kunnen ophoepelen (altijd al een grote wens van mij), en de schoften en onkundigen van de PVV verliezen voor het eerst. Geerts macht is tanende. Hij moet maar gaan werken aan zijn Fitna 2. Misschien dat hij dan nog weer wat kan gaan winnen.

Het ziet er nu naar uit dat de regeringscoalitie 35 zetels in de Eerste Kamer zal halen. Het zullen er eerder 34 dan 36 worden. Mijn definitieve prognose is: dit kabinet zit nog een half jaartje in het pluche, en goodbye Maxime!

UPDATE 23.15 uur. De situatie blijft hetzelfde. CDA: geen verlies vergeleken met de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar. VVD: een half procent verlies. PVV: 3½ procent verlies. Maar dat bijna gehakt worden in tweeën van het CDA, dat moet toch wat gebrom opleveren.

UPDATE 01.15 uur. Godverdomme. Ze hebben toch een meerderheid. Godverdomme. De vuilakken. De gore smeerlappen. Er is één puntje van winst: Wilders’ winst was een verlies. Onze hoop is gesteld op het CDA, maar die hoop is wel zeer gering geworden.

9 Reacties

 1. Ik zit nu wel met een dilemma. Wiens schuld is dit? Maxime? In dat geval heeft hij wat mij betreft wat goeds op zijn geweten. Toch? Scandeert: Maxime! Maxime! Maxime! Zo’ngoeiehebbuhwijnognietgehad!Zo’ngoeiehebbuhwijnognietgehad!

 2. Dat Nationale Zondebok-gedoe, ik had er nog helemaal niet aan gedacht. Het CHRISTENDOM heeft verloren, want ook de CU is er onderdoor gegaan, én de hufterigheid der PVV heeft verloren.
  Dat samengenomen: mooie verkiezingen.

 3. Ja! Dat soort christelijke baantjeszoekers! Maar ze zullen, binnen een half jaar, worden genekt door hun eigen partijleden.
  Je zag het al: vier man van het CDA voor de microfoon (éénheid!), dus daar komt gedonder van. Het kabinet zal ontploffen door het CDA, dat staat voor mij vast. Dan de volgende Tweede Kamerverkiezingen, en dan zal blijken:
  a) dat het CDA ietsje wint;
  b) dat de VVD een procent of vijf verliest;
  c) dat de PVV een procent of vijf verder verliest.
  Over die kleine winst van het CDA ben ik niet zo zeker, maar vooruit.

  1. Het is genoteerd. Owee als het niet klopt! Maar wie gaat er dan winnen? Gaat de D66 sinus weer naar een maximum? Vertel het ons snel, dan weten wij het ook.

 4. D66 zal het niet winnen. Pvda. Ik zit nu te luisteren naar Markje Rutte, die zo hoopt dat er 38 zetels komen.
  Die komen er dus niet. 36 zetels, dat is het beste wat de hufters zullen halen.
  Boodschap voor de volgende verkiezingen: stem PvdA.

 5. Dit is geknipt/geplakt van een sargasso.nl reactie – ik moest er wel om lachen.
  Prediker | 3 March 2011 | 12:24
  “De Verhagen is natuurlijk zo glad als een paling in een emmer met snot…”
  Of zoals schrijfster Naima el Bezaz het vandaag op twitter uitdrukte:
  “Het grote voordeel van seks met Maxime Verhagen. Je hebt geen glijmiddel nodig :-)”

  Ja, lieve mensen, brandt dit plaatje maar eens uit uw geheugen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *