Milk & Blood

Milk & Blood, behalve een subcategorie van Engels porselein zijn het twee bijzondere afscheidingen van het vrouwenlijf.

Melk, dat scheiden wij uit onze borsten. Daarmee raken wij ook vet kwijt. Wat ook meteen de enige natuurlijke manier is om dat te doen. Vetcellen gaan anders namelijk niet vanzelf weg uit je lichaam. Mannen, bijvoorbeeld, hebben een vastomlijnd aantal vetcellen. Die groeien in omvang naarmate de energie-inname toeneemt, en slinken weer in tijden van hongersnood, maar verdwijnen niet uit het lichaam tenzij er liposuctie is toegepast.

Bloed scheiden wij ook op natuurlijke basis uit. Elke maand als het goed is, wordt een paar glazen rood vocht het lichaam uitgeperst. Waarbij de ijzervoorraad van de vrouw gevaarlijk kan dalen. Vrouwen zijn daardoor vatbaar voor bloedarmoede en de daarmee gepaarde extreme moeheid, en niet zelden slikken ze daar ijzerpillen tegen.

Eeuwen hebben wij gedacht dat dat een probleem was, tot wetenschappers onlangs vaststelden dat juist het ophopen van oud ijzer in het mannelijke lichaam een gevaar vormde. In het moderne mannelijke lichaam wel te verstaan. Vroeger wisten mannen zich goed raad met overtollig ijzer. Wie ballen aan zijn onderlijf had hangen moest met de regelmaat van de klok een flink potje bloeden: er werden door andere mannetjes gevechten en zelfs langdurige oorlogen voor hem georganiseerd waar ledematen veelvuldig werden afgehakt. En als er een tiental jaren geen veldslag voorhanden was, dan kwam Herr Dokter langs met zijn teiltje en zijn aderlating.  De ferrotinewaarden in het bloed van de middeleeuwse broeders bleven dik in orde. Vrouwen bevielen, mannen voerden oorlogen. In beide gevallen werd er bloed gevloeid en ijzer verloren uit het ecosysteem van ons lichaam.

Oorlog als biologisch gewenst fenomeen. Oorlog als medicijn. Dat kan.

We wisten bijvoorbeeld al dat het aangaan van conflictueuze relaties een hormonale oorzaak had. Testosteron, dat is het vechthormoon. Andersom geldt ook: ook die overtollige testosteron is schadelijk, en moet worden afgebroken. Tegenwoordig doen mannen dat met sporten. In de Middeleeuwen daarentegen… Juist.

Maar ook bevallingen hebben iets te maken met oorlogen. Vrouwen kregen destijds veel kinderen, die later als kanonnenvlees opgeofferd werden. Nu mensjes zuinig zijn met de conceptie, is ook de oorlogsmachinerie gestokt. Wat zo verdomd goed uitkomt, vind u ook niet?

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

  1. Helemaal mee eens! Maar luister eens. De Tweede Oorlog om Galipoli, die een geweldige slag te zien gaf, was toch niet een kwestie van ferro-uitstoot. De Franken verloren wel veel mensen (ferro-uitslag: +), maar ze wisten het toch niet te winnen van de Oost-Gothen (ferro-uitslag: 0).
    Hadden, hadden! de Franken de wapens gehad die de Oost-Gothen tot hun beschikking hadden gehad… Dan had de hele westerse wereld er nu anders uitgezien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *