Koenders en Khadaffi amicaal op de foto

Aan de stamtafel van De Wereld Draait Door beaamde Bert Koenders (voormalig minister van Ontwikkelingshulp) dat hij Khadaffi had ontmoet. Maar, zo haastte hij zich erbij te zeggen, hij had ’m nooit de hand geschud. Hij had een ‘Rita Verdonkje gepleegd,’ grapte hij (als ik het mij goed herinner). Technisch gesproken heeft Koenders het gelijk aan zijn kant. Wij konden geen foto vinden waarop hij de Lamme Leeuw van Libië een poot gaf. Maar bovenstaande foto komt wel in de buurt. Genomen op Afrikadag 2008. Khadaffi, normaal zo modebewust als Paris Hilton op haar verjaardag, heeft z’n stylist kennelijk een dagje vrij laten nemen. Wat Koenders daar zo glunderend in ontvangst neemt (of overhandigt hij juist iets?) is uw verslaggever overigens volkomen onduidelijk. Waarschijnlijk een tijdschrift over chemische wapens.

(Koenders & Khadaffi biedt trouwens potentie, qua naam. Zou een mooi producersduo kunnen zijn. ‘Na Bolland & Bolland en Fluitsman & Fonteijn veroveren Koenders & Khadaffi de wereld met hun spectaculiare remixes van Duitse schlagers.’ Succes verzekerd.)

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

  1. Ik kende deze foto niet, en ook de ontmoeting niet, maar het is wel tekenend. Was je een jaar eerder begonnen met Nurks, dan was Koenders zeker een jaar lang de Nationale Zondebok geweest.
    Wat ik mij trouwens afvraag: waarom heeft Khadaffi zijn wenkbrauwen en zijn snor zo merkwaardig gekapt? Om op een duivel te lijken wellicht?

  2. De foto goed bekijken. Achter Gathafi hangt een bordje met de text ‘Afhaal balie’. Kortom Hij kwam wat halen, want in Libië zullen dit soort bordjes een andere text hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *