Het is allemaal de schuld van Maxime Verhagen (7)

Ja, je kan dus zeggen van zo’n Rutger Castricum wat je wilt (bijvoorbeeld dat ie geobsedeerd is door z’n eigen anus), maar even wat lastige vragen onder de chronisch groeiende neus van Neerlands opperpinnokio duwen, dat kun je hem wel toe vertrouwen. Zie onze Nationale Zondebok eens zweten.

Het zat zo. Pownews had ontdekt dat Maxime Verhagen ambtenaren van zijn ministerie inzette om mee te werken aan de campagne van het CDA. Dat mag natuurlijk niet. Ambtenaren zijn er om heel erg lang met elkaar te kletsen over wat ze gisteren op tv gezien hebben, terwijl ze maar met hun lepeltjes in een bekertje Earl Grey roeren, niet om het CDA er weer bovenop te helpen. Nadat dit nieuws op straat was, heeft Maxime Verhagen snel de skibox op de auto gegespt en is hij met zijn gezinnetje naar de dichtstbijzijnde berg vertrokken om lekker een potje van de pukkeltjespiste te snowboarden.

Boven een dampend Frankfurter worstje gebogen heeft Verhagen de te volgen strategie bedacht, die hij meteen met zijn blackberry naar het thuisfront stuurde. Want geheid dat al die CDA’ers vragen krijgen over deze praktijken. ‘‘Benadruk,’ zo sms’te Verhagen, ‘de ongelofelijke inzet van al die vrijwilligers.’ Als de interviewer vraagt: ‘Wat vindt u ervan dat Maxime Verhagen ambtenaren gebruikt voor campagnedoeleinden?’, geef dan antwoord op de vraag: ‘Wat vindt u ervan dat al die vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor het zieltogende CDA?’

We zien dat mooi in het filmpje van Rutger Castricum (wat we in dat filmpje trouwens ook mooi zien, is hoe Jackhals Erik van DWDD in de weg loopt, maar dat terzijde). Zie hoe Liesbeth Spies rond 2 minuut 50 stug door blijft gaan op al die vrijwilligers. Ze blijft volhouden. Ik heb het er meer zien doen afgelopen week. Gewoon iets zeggen over al die vrijwilligers en dat ze zulk geweldig werk hebben verricht. Alleen bij Sybrand Haersema van Buma gaat het mis. Die raakt verstrikt in het web van leugens waarin Verhagen hem heeft gedreven. Het vliegje wordt genadeloos verslonden door Rutger.

Het is geen mooi web dat Verhagen heeft gemaakt. Hij lijkt zich er zelf ook niet helemaal in thuis te voelen. Wij zien zo mooi hoe Verhagen het CDA meesleurt in zijn leugenachtigheid. Als ze zo doorgaan, zullen ze zichzelf ten gronde richten. Wij zullen er niet rouwig om zijn. Voor één keer wensen wij de Nationale Zondebok oprecht te bedanken. En aan alle CDA’ers die ervan balen dat hun partijtje het zo slecht moet doen, u weet bij wie u de schuld in de schoenen kunt geven. Doe dat dan ook!

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

5 Reacties

  1. Dat Verhagen even weg ging om niet lastig gevallen te worden, was me wel duidelijk. Maar wat deden die ambtenaren nou eigenlijk voor dat CDA?

  2. O ja. Speeches. Want dat kunnen zulke mensen niet zelf meer. Daar is een ambtenarenapparaat voor, zal Verhagen gedacht hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *