Decapitated

Er bestaat een band die Decapitated heet, en die geen slechte muziek maakt, naar mijn smaak. Maar die met bands die Exhumed of Aborted of Enthombed of Necrophobic heten (ze bestaan of bestonden allemaal), me begint zorgen te maken.
Waarom je band noemen naar een toestand? Het begint verdomd te lijken op een abstract schilderij uit de jaren negentig dat ‘Wazig’ of ‘Allergisch’ heette.
Zoek dus eens wat verder voordat u begint, vroeger hadden ze de ‘Rolling Stones’ bijvoorbeeld.

4 Reacties

 1. Namen van Bands, kan fascinerend zijn! Moet het lekker bekken, of moet ’t grafisch scoren (T-shirts!), een gelikt logo? Moet het origineel zijn of passen binnen wat in het genre gepast is? De schilder die z’n schilderijen titels gaf als ‘wazig’, ik weet het niet, Exhumed of Enthombed klinkt dan wat commercieler en interessanter. ook al zie ik liever twee woorden.

 2. In dit genre van muziek zijn er bands die zo heten:
  – Viraemia
  – Vesania
  – Belphegor
  – Blood red throne
  – Deicide (dat moet een vergissing zijn)
  – Brain drill (dat vind ik de mooiste naam van het stel)
  – Behemoth
  – Arckanum
  – Sepultura
  – Zyklon
  – Arsis
  – Aeon
  – Goatwhore
  – Daath
  – Kataklysm
  – Graveworm
  In de jaren zestig had je in Engeland bands die zich The Kinks, The Who, The Beatles noemden. Dat ‘The’ laten ze hier allemaal weg, en terecht. Maar zoals jij ook zegt: een band met een naam van twee woorden doet het het beste.

 3. Ik ben zelf heel erg voor namen als The BMX Cruisaders, The Amazing Headaches en The Revenge of the Turds. En dan het liefst dat er nog een zanger voor zit. Zoals Adolf Hitler and the Amazing Headaches, om maar een illuster voorbeeld te noemen.

 4. Ben Hoogeboom (spr. uit: Hoedzjieboem) and the Three Mysteries. Yeah! Met nummers zoals: ‘Why do I roast that egg?’ en ‘My bimbo is sleeping this afternoon’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *