Biefstuk-friet: Boerenbond en Horeca Vlaanderen slaan handen ineen om Zweedse meubelgigant terug te pakken

De Belgische Boerenbond heeft bij de federale overheidsdienst Economie een formele klacht ingediend tegen de lancering van een maaltijd biefstuk-friet door IKEA. De maaltijd kost slechts € 2,50. Volgens Piet Vanthemsche zijn de acties van de Zweedse meubelketen een kaakslag voor de landbouw. Ook Horeca Vlaanderen veroordeelt IKEA door de actie ‘stielbederf’ te noemen.

De Belgische Boerenbond en Horeca Vlaanderen hebben de handen ineen geslagen om een wraakactie op touw te zetten. Vanthemsche: ‘Boeren zijn handig, horecamensen weten vaak wel hoe je publiciteit moet genereren. Heel veel wil ik er niet over kwijt, maar wat de Ikea kan, dat kunnen wij ook. En beter. Want ik weet niet of u wel eens een Ikeakast in elkaar heb gezet, maar de handleiding is te summier voor woorden en er ontbreekt altijd wel een schroefje of wat.’

Op de vraag of hij nog iets meer kan onthullen, laat Vanthemsche zijn broek zakken. Uw verslaggever maakt duidelijk dat hij liever wat meer informatie over de actie had gehad. ‘Zeg dat dan,’ aldus de zegsman van de Boerenbond. Het komt er in het kort op neer dat Boereca (zoals deze eenmalige samenwerking tussen Horeca Vlaanderen en de Belgische Boerenbond heet) bezig is om Klippan-banken en Billy-kasten te ontwikkelen die je voor € 2,50 mee mag nemen als je een biefstuk-friet komt eten in één van de aangesloten restaurants. ‘En bij ons zul je nooit met een schroefje te weinig in handen staan.’

Voorts wil de Boerenbond graag willekeurige woningen binnenvallen om onder het mom van ‘Alleskanstuk-friet’ IKEA-meubelen kapot te gooien met ‘zeer doorbakken frieten’. Horeca Vlaanderen vindt dit echter niet nodig en noemt het stielbederf: ‘Zonde van de friet.’

Bij IKEA zijn ze in ieder geval op alles voorbereid. ‘We zijn op alles voorbereid,’ stelt Nele Bouchier (de woordvoerster van IKEA) terwijl ze de loop van haar raketwerper streelt als ware het een drie jaar oude kat genaamd Volkepedirlallozan.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *