Niet bereikbaar

Er is enige paniek ontstaan in het Dirkswoudse gemeentebestuur, omdat de gemeentesecretaris, H.G.F. van Kiekendaal (die zich, om redenen die wij niet kennen Hernst laat noemen, hoewel die H voor Henk staat en Henk toch een fatsoenlijke voornaam is) – omdat Hernst van Kkendaal (zoals hij zijn achternaam graag spelt, ongeveer in navolging van de familie Wttewaal) al enige weken niet is komen opdagen op het gemeentehuis.
Volgens wethouder (voor sportzaken, vrije tijd en waterbeheer) Gerard Vrijhoven is er niets aan de hand: ‘We kunnen best toe zonder Hernst. Ik weet niet waar hij naartoe is gegaan, maar dat moet hij dan wel zelf betalen.’ Dit is ook de mening van de adjunct-secretaris Harald Fijn.
Ik ben er eens dieper ingedoken, en ben tot een schokkende conclusie gekomen. Hernst’s huis aan de Zuidervaart 102 (met een klein deftig bordje naast de deur met daarop Hernst G.F. van Kkendaal & gade) wordt op dit moment niet bewoond. Er staat nog wel meubilair in de kamer en ook de boekenkast staat nog vol boeken over hippische zaken, maar je kunt aan de planten en palmboompjes, die verspreid in de kamer staan, wel zien dat er al weken niets aan gedaan is. Ook de drankkast is nog goed gevuld, dus daar heeft het ook niet mee te maken.
Een en ander moet wel te maken hebben met de bekering tot Mormoonse van Hernst’s vrouw Liza (geb. Wolters). U zult misschien zeggen: dan moet ze toch wel een hersenverstuiving gehad hebben, en die heeft ze natuurlijk ook wel gehad, want waarom zou je anders tot het Mormoonse geloof toetreden. Je kunt net zo goed katholiek of protestant blijven, nietwaar. Daar lopen tenslotte toch ook veel mensen rond die hun hersenen niet bij elkaar hebben. Maar goed, Liza wou Mormoonse worden, en ik denk dat zij naar Salt Lake City is gegaan en dat Hernst haar achterna is gevlogen.
Of Hernst even onverstandig is om Mormoon te worden, waag ik te betwijfelen. Ik denk dat hij zijn Liza wil ‘redden’. Het kan ook zijn dat hij zijn geld wil redden, natuurlijk, want het is bij de Mormonen gewoon dat elke Mormoon 10% van zijn of haar jaarinkomen aan de kerk geeft. Nog een reden om geen Mormoon te worden.
Maar ik zou eens gaan informeren in Salt Lake City, gemeentebestuur, of zij geen weet hebben van ene Hernst van Kkendaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *