Het is allemaal de schuld van Maxime Verhagen (4)

1 Biertje in het Thaise restaurant naast de Albert Heijn op de Westerstraat, waar J. en R. net hadden gegeten. Daarna naar de Beer Temple op de Nieuwezijds gegaan, naast dat journalistencafé. Drie tempelbiertjes gedronken. Vervolgens naar de Cotton Club gegaan. Drie biertjes gedronken. Daarna naar Pakhuis Wilhelmina. De tel kwijtgeraakt. Even denken. Ik denk nog een biertje of zes. Meer is het niet geweest. Rond een uur of drie des nachts huiswaarts. Op de Haarlemmerdijk nog gestopt om een broodje shoarma met veel knoflook- en veel sambalsaus te eten. Ik had er eigenlijk al spijt van voordat ik de eerste hap nam. Maar goed. Verder was het een zeer geslaagde avond.

En wat krijg je dan de volgende dag als dank? Een kater. Precies. Eentje die gepaard gaat met flink wat koppijn. En een lichte misselijkheid. En een wat hevigere misselijkheid als je aan het broodje shoarma van de avond ervoor denkt. En een nog heviger misselijkheid als je aan ontbijt denkt. En pijn aan de ogen als je in het licht kijkt. En waarom?

Het beste katerlied is wat mij betreft door The Zutons gemaakt. It’s the little things we do, heet het, en hierin wordt de vraag gesteld waarom wij gestraft moeten worden ‘just for having a good time’. Ik heb vanochtend nog een tijdje nagedacht over die vraag en ineens wist ik het. Dit is typisch een concept van een katholieke CDA-politicus, de kater moet wel uit de koker van Maxime Verhagen komen. Die wil niet dat je plezier maakt. En als je dan toch plezier maakt, dan zul je het de volgende dag weten ook. Geen lol zonder straf. Geert Wilders wil tuigdorpen invoeren, Hero Brinkman wil geen vrouwen met hoofddoekjes te woord staan en Richard de Mos wil niet meer op kunstgras voetballen, maar Maxime Verhagen heeft de kater ingevoerd en dat vind ik toch net even een graad erger.¬†Bedankt, Maxime Verhagen. Bedankt voor de kater! Hond.

(Wilt u zelf de Nationale Zondebok nog ergens de schuld van geven, be our honoured guest in de reactiepanelen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

6 Reacties

  1. Ah, maar een kater kun je ook koesteren. Kopje koffie, nog een keer koffie, lang, landerig ontbijt, gebakken eitje (als je durft), iemand steekt al een sigaret op, jij gaat voor de zekerheid toch maar even naar buiten: die lucht is te prikkelend. Maar dan weer: het lang blijven hangen aan de keukentafel, ogen zwaar, alles zwaar, maar je draagt het manmoedig. Zometeen misschien even wat fietsen, sporten, nu niet natuurlijk, maar vanmiddag. Even wat afbeulen, Schuld&Boete. En dan, ach wie zal het zeggen, misschien tegen een uur of acht vanavond toch maar weer een pilsje. Een kater kun je ook koesteren.

  2. Er bestaan inderdaad ook goede katers. Het is een kwestie van balans. Maar gisteren was ik gewoon kwaad dat ik een zware kater had. En ik wilde mijn woede ventileren. Daarvoor is er nu dus de Nationale Zondebok.

    Maar ik geef het toe, sommige katers zijn heerlijk. Die katers komen dan ook niet uit de koker van Maxime Verhagen.

  3. Van LSD krijg je geen kater, het is niet slecht voor de gezondheid, en je raakt er niet aan verslaafd. Dit weet ik niet uit eigen ervaring, want daarvoor ben ik een te grote schijterd. Maar een kennis heeft het in een documentaire gezien, ik heb het nagezocht in de wiki, en verdomd, het is waar. Het is alleen verboden omdat het zulke sterke hallucinaties oproept.

    Als dit voor u oud nieuws, dan sorry. Voor mij was het nieuw. En is het een goede mogelijkheid om een good time te hebben zonder kater dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *