Have a Happy Period!

Ga toch weg
Met je vleugels en je zijdezachte toplaag
Met je absorberende kern en je vleugje kamille
Met je gelukzalige gevoel van vrijheid

Springend in een veld
Met boterbloemen
Dansend over het strand

Kom d’r maar in
Met je lekkende zijkanten en je schurende stof
Met je volgezogen watten en je geur van bloed
Met je ergernis over een onverwacht vroege tijding
Ruzie makend met iedereen die je ziet
Rennend van wc naar wc

Laat ik er niet omheen draaien
Elke vrouw die aan de Always-campagne meewerkt
Zou wegens hoogverraad aan de eigen sekse
Vervolgd moeten worden

Period.

11 Reacties

 1. Ik weet inderdaad ook niet wat erger is; die blauwe (!!) vloeistof die ze op een maandverband druppelden om te laten zie hoe fijn het absorbeert, of die huppeltutten die hun rotste dagen van de maand ‘vieren’ in gevleugelde vrijheid temidden van de boterbloemen..
  En inderdaad, een ijzersterk einde!

 2. Dat einde is eigenlijk van @crishake. Hij gebruikt ‘period’ in een tweet aan mij, nav de Always-campagne. Ere wie ere toekomt.

 3. Vrouwke, je moet weten dat ik de first was deze keer, maar mijn reactie heeft de censuur niet gehaald. Het was ook zo’n inhoudelijke reactie, weet je wel. Het ging zo:
  “yeah”.
  Dat was het.

  Maar nu heb ik wel een inhoudelijke reactie. Ik wil belichten dat wij als vrouwen collectief-onbewust bang zijn om te klagen over typische vrouwendingen, want voor je het weet worden we daarvoor (nog meer) gekort op onze salarissen, of worden we zelfs niet in dienst genomen. De broeders menstrueren immers niet, zogen niet, zijn fysiek sterker. Wijs gemaakt door eeuwen van achterstand en terechtwijzing naar het spreekwoordelijke aanrecht houden wij voortaan onze mond, en doen net alsof we alles aankunnen, net als de broeders.

 4. @OZ: Wij lijden onder zweetvoeten, kaalheid, stinklucht, haren in oren en neuzen, IEDERE DAG scheren, maar hoor je ons klagen? Nee toch? Omdat wij mannen zijn. Wij kunnen nou eenmaal meer hebben. Softies.

  1. Ha, daar heb ik ooit een gedicht over geschreven:

   Ik ben een vent
   Ik stink naar pis, zaad, en zweet
   En dat intresseert me geen reet

   1. En lijden onder kaalheid? Ik vond het mijne initieel schrikken, en het remt de expressiemogelijkheden van me kop ietwat af, maar damn… Ik moet toch wel toegeven dat elke morgen me hoofd vegen klaar beter is dan kammen, kappers, verzorgen, bad hair days, drogen, vriezen, etc etc etc…

 5. Mijn vrouwtje heeft laatst een stukkie van m’n been geharst. Man man. Wat een afgrijselijke pijn. Vrouwen zijn gestoord, weet ik nu.

  1. Ha! Een voormalige collega vamme, zijn vrouwe deed de opleiding voor schoonheidsspecialiste. Had ze natuurlijk ook praktijk, moest ze oefenen. Enfin, ontharen dmv harsen. Mijn collega stelde zich met zijn harige benen beschikbaar als proefpersoon. Zijn vrouwe heeft zijn benen toen geharst tot boxer-hoogte. Maar ze had geen rekening gehouden met de Griekenlandvakantie waarin collega in zijn zwembroek dus (half) voor aap liep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *