Egypte en Gric

Ik heb gisteren de hele dag op CNN, BBC, Al Jazeera en de NOS gekeken naar de opstand in Egypte, met de gedachte: misschien gaat het hetzelfde als twintig jaar geleden in Roemenië met Ceaucescu. Dat ging het natuurlijk niet: de heren dictatoren hebben hun lesje wel geleerd. Ze spreken hun volk niet meer toe vanaf een bordes. Als ze al spreken, doen ze dat via de staatstelevisie.

Het is jammer dat niemand er beelden van had hoe Oom Hosni gevangen zat in het presidentieel paleis: alle wegen ernaartoe waren bezet door de Republikeinse Garde en door de Geheime Politie, de twee enige instanties waarop Mubarak nog kan vertrouwen. De enige actuele beelden kwamen van dat Tahrirplein in Caïro, plein waaraan de Amerikaanse ambassade ligt.

Oom Hosni zal wel vertrokken zijn vóór komende vrijdag. Hij zal zijn vege lijf (en zijn miljoenen) wel weten te redden. Wat er daarna komt, weet niemand.

Ik heb ook nog even gekeken naar de kunstwerken van Peter Gric: http://www.gric.at/, een Tsjechisch-Oostenrijkse kunstenaar. Mooi werk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *