Egypte en Brunovsky

Geert Wilders. We hebben het nog niet over hem gehad. Hij zei gisteren (in mijn woorden): Mubarak of geen Mubarak, dat maakt niets uit. De Egyptenaren zullen nooit vrij worden als ze niet van die fascistische islam afkomen.

Je moet maar durven, is het niet? Zo schandalig spreken. Daar staan miljoenen Egyptenaren op, en meneer Wilders zegt: wat jullie daar doen, dat maakt allemaal niets uit. Is hij ooit in Egypte geweest, om die fascistische islam eens van dichtbij te bekijken? Neen. Hij ziet alleen dat Oom Hosni een bondgenoot van zijn geliefde Israël is. Bondgenoot, my ass.

Ik heb het al eerder gezegd: Wilders wil helemaal geen veranderingen in de wereld, en zeker niet in de islamitische wereld.

Maar ik ben uitgepraat over die vuilak. Ik ga het nu hebben over de Tsjechische kunstenaar Albin Brunovsky (1935-1997). Ik had nog nooit een ets van hem gezien, totdat ik een computer kreeg. Daar vond ik deze pagina: http://www5e.biglobe.ne.jp/~exlibris/page005.html. Zijn opvolger (Oldrich Kulhánek) staat ook in deze galerie. Die kende ik al wel, omdat er in de jaren zeventig in Maatstaf (of was het een ander blad?) etsen stonden van hem. Wie interesse heeft in de Tsjechische kunst, begint met Brunovsky.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *