Bear tower

Wat kan er interessant zijn aan een Bear tower? Ik bedoel dit: http://www.suckatlife.com/bearTower.html. Misschien bedoelt de goede maker van die tekening zoiets als de Sears Tower, ik weet het niet. (Wouter, help me! Weet jij een betere pun?)

Bekend is natuurlijk wel de Bärenturm van Aschweiler am Rhein (wederom, Wouter, let ook even op mijn spelling). Deze Bärenturm was een enorm obstakel, in het jaar 792, voor de vorming van het Nederlandsche Rijk. Ze moesten er langs (zoals de Batavieren er al eerder langs waren gegaan), maar hoe moesten ze het doen?

Tenslotte vonden ze de methode, die pas laat in de 20ste eeuw de ‘poldermethode’ werd genoemd. Ze zeiden: natuurlijk gaan we niet door, bedankt! Wat denkt u wel.

Maar scheepje bij scheepje, sloepje bij sloepje, kwamen ze door de versperring heen. Bijna onopgemerkt. En ze kwamen niet aan in Nederland, of ze begonnen het water te overwinnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *