Winnaar Nationale Zondebok 2011: Maxime Verhagen

Het lijkt er verdacht veel op dat Limburg toch niet weggevaagd zal worden. BNN en de Vara willen de handen ineen slaan. En Job Cohen voert zichzelf op als een soort Jan Klaassen bij de grote presentatie van de linkse samenwerking, genaamd ‘EEN AND3R NEDERLAND’. Kortom, er staan ons weer aardig wat rampen te verwachten. Rampen die weer tot enorme hysterische paniek kunnen leiden. Rampen waarvan we iemand de schuld willen geven. Want een ramp zonder schuldige, dat is pas echt een ramp.

Gelukkig hebben we nu iemand die we standaard de schuld van alles kunnen geven. De Nationale Zondebok 2011: Maxime Verhagen. Echt spannend heeft de finale nooit willen worden. En de opkomst was beschamend (WAARVOOR DUIZENDMAAL DANK, MAXIME VERHAGEN, DANK VOOR HET VERPESTEN VAN DEZE O ZO AARDIGE VERKIEZING!!!).

Maar goed. Het is natuurlijk meer dan verdiend, deze titel van Nationale Zondebok 2011. Maxime Verhagen is een terechte winnaar, laten we daar geen doekjes over opwinden. Want heeft Maxime Verhagen nu eigenlijk gedaan? Verhagen heeft eigenlijk, om de heer Jacobse te citeren (hier vanaf 4 minuut 20, Jacobse had het tijdens deze partijbijeenkomst van de Tegenpartij over Dries van Agt – niet toevallig ook een CDA’er met een boterzachte G): ‘Hij heb eigenlijk de ouwerwetse, degelijk, keiharde leugen gewoon in z’n waarde hersteld. Die man hangt echt van de linkigheid en de leugens aan mekaar. Die weet het zelf geen eens meer. Ik zie het aan z’n ogen. Ik zie het aan z’n ogen. Jahaa. Ik zie het aan z’n ogen.’

De leugens die Verhagen in het afgelopen jaar met heel dat Afghanistan- en PVV-gedoe aan mekaar heb weten te reigen zijn te talrijk om hier op te noemen. Het volstaat met te zeggen dat ze meer dan voldoende basis vormen voor het winnen van de titel Nationale Zondebok 2011.

Wij feliciteren de heer Maxime Verhagen van harte. Wij feliciteren Ben Hoogeboom van harte, die Maxime Verhagen had aangedragen. En wij feliciteren het Nederlandse volk van harte met deze waardige Nationale Zondebok.

Gebeurt er is waar u niet over te spreken bent? Is uw band geklapt, uw huis leeggeroofd, bent u uw baan kwijtgeraakt, uw vriend(in), of uw waardigheid? IsĀ  uw vlucht naar de Bahama’s geannuleerd omdat een of andereĀ  vulkaan weer zo nodig z’n as in het luchtruim wenste te verplaatsen? Het is de schuld van Maxime Verhagen.

De volledige uitslag van de Nationale Zondebok 2011 vindt u hier. Heeft u moeite met de uitslag? Het is allemaal de schuld van Maxime Verhagen.

10 Reacties

  1. Wij van Nurks hebben toch een voorziende blik! Hoe konden wij weten dat Maximpje na zijn verkiezing tot Nationale Zondebok van de weeromstuit door Wikileaks ontmaskerd zou worden als de grootste gluiperd der natie.

    Of konden wij het weten? We konden het weten! Wij weten alles, wij, van Nurks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *