Wie wordt de Nationale Zondebok van 2011? Alle nominaties

Ben je gezellig bezig met de verkiezing Nationale Zondebok 2011, ontploft er een chemische fabriek in Moerdijk. Heel Nederland in rep en roer. Hoe kon dit gebeuren? Wie kunnen we de schuld geven? Gevolg: paniek en chaos. Was de Nationale Zondebok er al geweest, dan hadden we daar de schuld aan kunnen geven en was iedereen rustig gaan slapen. Helaas, de verkiezingen waren nog in volle gang. Vanaf maandag kunt u stemmen: wie wordt de Nationale Zondebok 2011? Hieronder alle kandidaten nog eens op een rij:

Max Molovich nomineert viroloog Ab Osterhaus: ‘Gun Ab Osterhaus die titel van Nationale Zondebok 2011. Hij was de aanstichter van een volkspaniek voor een ramp die geen ramp wilde worden. Laat ons ervoor zorgen dat hij in 2011 de schuld krijgt van alle non-rampen die ons nederig landje zullen treffen.’
________________________________________________________

Peter Breedveld nomineert Francisco van Jole: ‘Francisco van Jole hij staat voor een zelfgenoegzame elite van gesubsidieerde linkse moraalridders, ideologen van de Linkse Kerk, die het debat, of het nou over kernenergie of integratie gaat, altijd succesvol heeft weten te verlammen. Daar betaalt de samenleving nu de prijs voor.’
________________________________________________________

René van Densen nomineert Han Peekel: ‘Han Peekel kan het hebben. Han Peekel straalt het al uit, van kom maar op, met die zonden. Zestien miljoen vingertjes krijgen Han Peekel niet omver gewezen, wat ik u brom. Dus. Han Peekel heeft het gedaan. Wen er maar aan.’
________________________________________________________

Vrouwke van Stavast nomineert voormalig breekijzer en thans sidekick van Nina Brink, Pieter Storms: ‘Als je de zondenlast van Nina op je schouders neemt, is het nog maar een klein stapje om de zondenlast van heel het land te dragen.’
________________________________________________________

Berend Quest nomineert Jeroen Krabbé: ‘Als Jeroen Aart Krabbé zo graag de veren van ieder ander in zijn eigen kont wenst te steken dan heeft hij ook recht op de rest. We gaan Jeroen Aart Krabbé de schuld niet geven, het is gewoon zijn schuld.’
________________________________________________________

Tom de Jager nomineert Joost Zwagerman: ‘Joost Zwagerman is de Jezus Christus van deze tijd. Onze zonden zijn zijn kruis. En anders dan Jezus Christus zal hij het hoofd niet buigen onder de last. Hoe meer zonden Zwagerman tot zich neemt, hoe sterker hij wordt. Hij is daarmee een Nationale Zondebok waarop je kunt bouwen.’
________________________________________________________

Paul van Carglass nomineert Sterretje van Oh oh Cherso: ‘Sterretje bestaat eigenlijk uit duizenden kleine barstjes. Veel mensen denken dat Sterretje geen gevaar is, maar zullen we eens kijken wat er gebeurt als we over een stevige drempel rijden?! Dan kan zo’n Sterretje doorscheuren! En dat kan zeer gevaarlijk zijn.’
________________________________________________________

Ben Hoogeboom nomineert Maxime Verhagen: ‘Er moet zo snel als het maar mogelijk is een einde komen aan de carrière van deze aartsleugenaar. Deze man van de driedubbele agenda’s. Deze rat. Deze katholieke hufter.’
________________________________________________________

Voormalig minister Ab Klink nomineert CDA-wonderboy Camiel Eurlings: ‘Het grootste talent van Camiel Eurlings is om slecht nieuws als goed nieuws te verkopen. Ik zeg: laten we dat talent goed op de proef stellen. Laten we Camiel Eurlings overal de schuld van geven. Eens kijken of hij het allemaal nog goed weet te praten. Achterbakse hond.’
________________________________________________________

Gerard Freriks nomineert zijn neef Philip Freriks: ‘De financiële crisis, de seksschandalen rond Tiger Woods, Eric Lucassen, verwarmde wissels: alles wat er gebeurt, elke ramp die er in Nederland plaatsvind, is bedacht door Philip Freriks. Dus is het zijn schuld. En dus is het niet meer dan rechtvaardig dat hij alle schuld ook daadwerkelijk krijgt.’
________________________________________________________

Alex Slagter nomineert de Legendarische zangeres van de Zingende Palingrokers Zonder Naam (ZPZN), Annie Schilder: ‘Ik verdenk Annie van het hebben van houten gansjes in de vensterbank.’ En dat leek de heer Slagter reden genoeg om Annie Schilder tot Nationale Zondebok van 2011 te maken.
________________________________________________________

Thomas Frenkiel nomineert Neelie Kroes: ‘Neelie Kroes is een vrouw met ballen. Sterker nog, Kroes is een vrouw met stalen ballen. Eigenlijk zouden de ballen van Kroes alleen al sterk genoeg zijn om overal de schuld van te krijgen. Ik weet zeker dat Kroes en haar ballen het heel goed zullen doen als Nationale Zondebok. Als er iets misgaat, is het haar schuld. Neelie is er klaar voor.’
________________________________________________________

David ter Vlaar nomineert Mariska Orbán-De Haas: ‘Heeft een plaat voor haar hoofd ter grootte van de Atlantische, welke met geen mogelijkheid te verwijderen is. Alle negatieve aandacht van de afgelopen maanden ten spijt volhardt Orbán rücksichtlos in haar opdringerige meningen, en wat uw ambassadeur betreft vraag je er dan om.’
________________________________________________________

Foxx nomineert Peter R. de Vries: ‘Peter R. de Vries is volkomen overtuigd van zijn eigen gelijk en zal daardoor mentaal niet snel ten onder gaan aan de beschuldigingen die hem ten deel zullen vallen. Met of zonder snor zal hij, met de wenkbrauwen olijk opgetrokken in de camera kijkend, alles beamen en als volkomen logische beslissingen van zijn hand weten te brengen.’
________________________________________________________

Kittekat nomineert bacteriële tandplaque: ‘Bacteriële tandplaque is de onzichtbare plaag van mens en dieren. De enige remedie is niet meer eten of elke dag twee keer poetsen, bijvoorbeeld met Meridol tandpasta wegens het tweeledige fluoridesysteem. Maar iedereen weet hoe moeilijk dat vol te houden is. ‘
________________________________________________________

Maurice de Hond nomineert Maurice de Hond: ‘Ik zeg er altijd bij dat verkiezingen niet te voorspellen zijn, maar het moet heel raar lopen als Maurice de Hond niet de Nationale Zondebok van 2011 wordt.’
________________________________________________________

Niemand nomineert Fred Teeven.

11 Reacties

  1. Als ambassadeur van de kandidaat bacteriële tandplaque wil ik de hoofdredacteur erop wijzen dat mijn kandidaat als enige niet vetgedrukt staat. Ik wil u mededelen dat mijn mede sponsoren Colgate, Meridol en Prodent ‘not amused’ zijn en een juridisch team klaar staat om stappen te ondernemen.

    Verder een hartelijk chapeau voor deze prachtige lijst met kandidaten!

  2. Ja, lastig is hij in ieder geval wel. De komende tijd ga ik kauwen op mijn top-3: Peekel, Freriks en Zwagerman. Tot wanneer kunnen we stemmen?

  3. Ik twijfel. Voelt wel lekker, dat twijfelen. Wanneer gaan we stemmen ? Toch niet spoedig, hoop ik. Wil nog even doortwijfelen. Twijfeldetwijfeldetwijfel. Heerlijk !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *