Nominatie Nationale Zondebok 2011: Neelie Kroes

Wie mogen we straks een jaar lang de schuld van alles geven? Wie wordt de Nationale Zondebok 2011?

Wie? Neelie Kroes

Staat van dienst? Eurocommissaris. Van 1982 tot en met 1989 Minister van Verkeer en Waterstaat onder Ruud ‘Let u niet op mij’ Lubbers. Is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de start van de Betuwelijn. Heeft de maximumsnelheid naar 120 verhoogd. Bijbehorende bijnaam: Neelie Plankgas. Heette tijdens haar ministerschap Neelie Smit-Kroes. Wat er met Smit gebeurd is, is onduidelijk. Sommigen beweren dat Jantje deze heeft gekocht in ruil voor zijn ziel. Trouwde met Bram Peper. Scheidde van Bram Peper. Zorgde ervoor dat Ayaan Hirsi Ali van de PvdA naar de VVD overstapte.

Ambassadeur? Thomas Frenkiel

En waarom moet Neelie Kroes de Nationale Zondebok worden, Thomas? De Zondebok waar we naar zoeken, is een ‘Nationale’ Zondebok. Dat wil zeggen dat de ganse natie haar de schuld kan geven, als een verlosser moet zij ons allen van onze schulden ontdoen. Voor die taak is kracht voor nodig.

Neelie Kroes is een vrouw met ballen. Sterker nog, Kroes is een vrouw met stalen ballen. Eigenlijk zouden de ballen van Kroes alleen al sterk genoeg zijn om overal de schuld van te krijgen. Maar Kroes is meer dan alleen haar stalen ballen: ze is ook nergens bang voor. Als Eurocommissaris heeft ze al voor hetere vuren gestaan dan alleen Nederlands ongenoegen.

Ik weet zeker dat Kroes en haar ballen het heel goed zullen doen als Nationale Zondebok. Als er iets misgaat, is het haar schuld. Neelie is er klaar voor.

Ik ga een Zondebokbiertje drinken.

2 Reacties

  1. Neelie vertegenwoordig Nederlands corruptie buiten zicht. Daar moeten we dus trots op zijn. Schande, deze nominatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *