Nominatie Nationale Zondebok 2011: Maxime Verhagen

Wie mogen we straks een jaar lang de schuld van alles geven? Wie wordt de Nationale Zondebok 2011?


Wie? Maxime (voluit: Maxime Jacques Marcel) Verhagen.

Staat van dienst? Heeft 11 (elf) jaar gestudeerd in contemporaine geschiedenis te Leiden. Toen kon dat nog. Daarna werd hij CDA-er en dat bleef hij. Gruwelijke carrière.

Ambassadeur? Ben Hoogeboom

En waarom moet Maxime Verhagen de Nationale Zondebok worden, Ben?
Er moet zo snel als het maar mogelijk is een einde komen aan de carrière van deze aartsleugenaar. Deze man van de driedubbele agenda’s. Deze rat. Deze katholieke hufter. Smeerlap! Wegwezen! Hoepel op alsjeblieft, godverdomme! Nee, je hoepelt niet op? Dan maken we jou de Nationale Zondebok 2011! Hier en daar!

U kunt uw kandidaat nog steeds opgeven (vergezeld door een motivatie) via nurksmagazine@gmail.com.

16 Reacties

 1. Mijn geweten zegt mij dat ik straks niet anders kan dan voor Maxime te stemmen. Ben heeft er goed aan gedaan niet te veel woorden vuil te maken aan deze rasopportunist. Allemaal te veel eer.

 2. Ik ben nog niet overtuigd. Maxime heeft zijn vrouwenvoornaam mee. Beetje A boy named Sue. Nee, enkel aan Zwagerman twijfel ik vooralsnog, voor de rest hou ik stand in het Peekelkamp.

 3. Ik proef hier politieke voorkeuren een rol spelen. En enige rancune. De rol van Nationale Zondebok is er een die de nodige verantwoordelijkheid vergt.

 4. Ik mis Geert Wilders en Job Cohen, maar neem aan dat die allebei al in de pijplijn zitten? En Jan Peter Balkenende natuurlijk, de protestant die acht jaar lang de schuld van alles is geweest omdat hij het zelf al die tijd verprutste. En Joran van der Sloot. En Sieneke. En Regilio Tuur. En Matthijs van Nieuwkerk. En Sjuul Paradijs. En Hero Brinkman. En Nigel de Jong. En Eric Lucassen. En natuurlijk Gerard Kemkers.

 5. Wilders en Cohen lijken me wat te obvious. Die krijgen al van genoeg mensen overal de schuld van. Bovendien, als je een van hen Nationale Zondebok maakt, dan zou dat nooit de Nationale Zondebok voor iedereen zijn.

  Maar de rest is goed tot uitstekend. Hoewel ik Gerard Kemkers als Nationale Zondebok wat te zielig zou vinden.

 6. Bovendien was Gerard Kemkers helemaal niet alléén de schuld van die wisselfout. Tijdens de Olympische Spelen had de Nederlandse ploeg per rijder zo’n tien coaches langs de baan staan. Vlak voordat Kemkers zei ‘Naar binnen!’, keek hij even naar coach nummer 4, die 50 meter verderop stond. Die was al begonnen met schaatsbewegingen maken, zoals hem was opgedragen. Hij bewoog dus zijn armen.
  Gerard wist even niet wat hij moest zeggen, hij keek dus naar coach nummer 4 en die ‘reed’ net op dat moment met zijn armen de binnenbaan in. Toen zei Gerard: ‘Het gaat uitstekend, schaatsheld! Naar binnen nu!’
  En, nu ja, dat gebeurde ook. Coach nummer 4 maakte nog wel enkele protesterende gebaren en in een latere ronde gebaren van stoppen, jongen, hou maar op. Maar het kwaad was al geschied.

 7. Nee, gewoon door de Nederlandse tv-beelden nog eens uitvoerig te bestuderen. Juist in die fatale ronde kreeg je nog even een overzicht van de totale schaatsbaan. Daar zag je al die schaatscoaches, die om de beurt schaatsbewegingen stonden te maken met hun armen.
  Je hebt hetzelfde met het langlaufen. Daar staan ook om de honderd meter coaches langs de loipen, en die zijn er uitsluitend om de atleet aan te moedigen.
  Het zou een goed idee zijn om de techniek ook in de schaats- en de langlaufsport in te voeren: de atleten krijgen gewoon een oortje, waarin hun coach schreeuwt: ‘Je ligt 4 seconden voor!!! Naar binnen!!!’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *