Nominatie Nationale Zondebok 2011: Mariska Orbán-De Haas

Wie mogen we straks een jaar lang de schuld van alles geven? Wie wordt de Nationale Zondebok 2011?

Wie? Mariska Orbán-De Haas

Staat van dienst? Opperhoofd van de Papenbode, vrindje van Bert Dorenbos, fervent brievenschrijfster, aandachtsliefhebster, Winnaar van de Wat Kon Er Beter in 2010-verkiezing, anti-alleswatleukis.

Ambassadeur? David ter Vlaar, beginnend Papenwatcher en Chef Content van een onvolprezen margeweblogje [http://www.duncanhills.nl].

En waarom moet Mariska Orbán-De Haas de Nationale Zondebok 2011 worden, David?
Orbán-De Haas is fervent tegenstander van alles wat leuk is. Verwierf landelijke faam door een aan een populaire politica gericht zuur stukje in haar eigen krant, waarin zij de miskramen van de genoemde politica aangreep om haar mening aangaande abortus te ventileren. Schuift sindsdien met enige regelmaat aan bij praatprogramma’s als Pauw & Witteman teneinde haar standpunten rond dit onderwerp alsmede andere grote levensvragen bekend te maken.

Is herkenbaar aan een conservatieve  ‘alles wat leuk is mag niet en is vies’-instelling. Zoals daar hebben te zijn seks voor de lol, het eerder genoemde abortus, persvrijheid in Hongarije en jezelf voorstellen tijdens het ontbijt. De Heere God hemzelve schijnt te bibberen en te beven bij de gedachte aan een overleden Mariska, gezien de grote kans dat zij zelfs Hem de les komt lezen vanwege Niet Recht Genoeg In De Leer. ‘Hij Die seks zo schaapt dat het niet enkel ter voortplanting kan dienen heeft een verwerpelijke moraal,’ schijnt één van de vijf credo’s van Orbán te zijn.

Verkeert op goede voet met Gaykrant-sollicitant en mede-abortushater Bert Dorenbos en is bulkafnemer van zijn plastieken Anatomisch Correcte Tien Weken Oude Foetussen. Schroomt er niet voor haar brieven op te leuken met deze hebbedingetjes, daarbij niet gehinderd door eender welke moraal maar enkel geleid door de haar kenmerkende diep-gristelijke gedachten en bekeringsdrang.

Heeft een plaat voor haar hoofd ter grootte van de Atlantische, welke met geen mogelijkheid te verwijderen is. Alle negatieve aandacht van de afgelopen maanden ten spijt volhardt Orbán rücksichtlos in haar opdringerige meningen, en wat uw ambassadeur betreft vraag je er dan om. Moet volgens ons Zondebok 2011 worden vanwege het bovenstaande en vooral vanwege het bij voorbaat afkeuren van alle aangename dinges des levens, waardoor enkel de vervelende kanten van het bestaan overblijven. Waar we Mariska Orbán-De Haas vervolgens zonder schuldgevoelens, maar wel met enig leedvermaak, publiekelijk en luidkeels de schuld van kunnen geven.

10 Reacties

  1. @ Max. Je komt morgen nog met een harheling, ik bedoel een herhaling van die 12 of 13 gegadigden. Mogen dan de ambassadeurs nog eens even reageren? Ik bedoel, met een stukje?

  2. Ik kom overmorgen met een opsomming van alle kandidaten. Ik wilde eigenlijk niet dat er daarna nog een mogelijkheid kwam om te reageren. Maar stuur maar even op wat je bedoelt, want ik weet nu niet wat ik je ontzeg.

  3. Ik had een overzicht in gedachten van alle kandidaten, zo evenwichtig mogelijk gepresenteerd, met als klapstuk: mijn uiteindelijke kandidaat, enzovoorts. Het verhaal heeft natuurlijk een kleine twist.

  4. Van mij mag het. Ik weet nog niet precies hoe het gaat werken. Ik wilde vanaf maandag een poll neerzetten zodat er kon worden gekozen. Het spreekt vanzelf dat iedere ambassadeur de kiezers zoveel mogelijk mag beïnvloeden. Daar ben je ambassadeur voor.

  5. All right, Max. Dan verschijnt mijn stukje zodra die poll er is. Een zeer evenwichtig stukje, dat begrijp je wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *