Nominatie Nationale Zondebok 2011: Camiel Eurlings

Wie? Camiel Martinus Petrus Stephanus Eurlings, ook wel: Us Camiel

Staat van dienst? Minister van Verkeer en Waterstraat ten tijde van Balkenende IV, zorgde er persoonlijk voor dat de vulkaan Eyjafjallajökull stopte met het hinderen van het luchtverkeer boven Europa, stak Maxime Verhagen een gloedvol hart onder de riem tijdens het beruchte CDA-congres over regeringsdeelname met de PVV en verzekerde zichzelf zo van de eeuwige loyaliteit van de rattenkoning.

Ambassadeur? Ab Klink

En waarom moet Camiel Eurlings de Nationale Zondebok worden, Ab? Eigenlijk wilde ik Maxime Verhagen nomineren. Maar die was al weg. En ik had mijn medewerking nu eenmaal toegezegd. Als partij-ideoloog van het CDA sprak ik nooit kwaad over andere personen, laat staan over partijgenoten. Als partij-ideoloog moet je het goede voorbeeld geven. Maar ik ben op een zeer kwalijke manier buitenspel gezet en nu interesseert dat hele CDA me eerlijk gezegd geen ene hol meer. Ze kunnen in de stront van de koeien van hun natuurlijke achterban zakken, wat mij betreft. Dus daar gaan we.

Camiel is zo’n persoon die in staat is om je te omhelzen en tegelijkertijd een dolk in je rug te steken. Ik hoor het hem nog zeggen, daags voor het CDA-congres: ‘Ik begrijp jou heel goed, Ab. Ik zal jou altijd door dik en dun steunen, Ab.’ Dat amicale ook! Dat vanzelfsprekende ge-je en ge-jou! Dat veelvuldig uitspreken van je voornaam! Met terugwerkend kracht kots ik m’n hele toetsenbord onder. Want een dag later staat hij daar Maxime Verhagen toe te salueren, die vervolgens net doet alsof hij tot tranen toe geroerd is. Een Rooms één-tweetje van het meest walgelijke soort.

Momenteel is Camiel, zoals u weet, bezig een gezinnetje te stichten. Uiteraard is hij daar helemaal niet mee bezig. Camiel is bezig de volgende minister-president van Nederland te worden. En daar heb je een gezinnetje bij nodig, ook al is Mark Rutte nu aan het bewijzen dat dit niet het geval is. Maar dat is de VVD. En Us Camiel is CDA. En als je als CDA’er premier wilt worden, dan heb je wel degelijk een gezin nodig. Dat is hij nu dus aan het stichten. Maar ondertussen staat hij voortdurend in contact met Verhagen en Leers, ook al zo’n farizeeër.

Het grootste talent van Camiel Eurlings is om slecht nieuws als goed nieuws te verkopen. Ik zeg: laten we dat talent goed op de proef stellen. Laten we Camiel Eurlings overal de schuld van geven. Eens kijken of hij het allemaal nog goed weet te praten. Achterbakse hond.

9 Reacties

  1. Ik zag Camiel laatst prominent in beeld bij een concert van André Rieu. Ik wil vanwege imago redenen even kort toelichten waarom ik een Rieu concert zag: mijn 86 jarige moeder was op bezoek. Maar goed, terug naar Camiel: in één shot zag ik Camiel en zijn vrouw met de hoofden tegen elkaar en de ogen gesloten van Rieu genieten. Maar Camiel zou Camiel niet zijn als ie toch niet even stiekem met één oog zou controleren of ze wel in beeld waren. En dat kwam dus in beeld. De man is de verpersoonlijking van fake.

  2. Ik vind Camiel Eurlings sowiso een zondebok.
    Als je ziet dat al die anti-Kilometerheffingmensen (PVV, VVD, voorheen ook SP) dan zul je denken van, wat een zielige man.
    Misschien komt de Kilometerheffing ooit wel, maar voorlopig niet (Rutte en Wilders met hun 130 km/pu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *