Nationale Zondebok 2011: de eerste prefinale


En de winnaar is, met 21 van de 68 stemmen, Maurice de Hond, op de voet gevolgd door Francisco van Jole (19 stemmen), Ab Osterhaus (18) en Bacteriële Tandplaque (10). Maurice gaat door naar de volgende ronde.

Max Molovich nomineert viroloog Ab Osterhaus: ‘Gun Ab Osterhaus die titel van Nationale Zondebok 2011. Hij was de aanstichter van een volkspaniek voor een ramp die geen ramp wilde worden. Laat ons ervoor zorgen dat hij in 2011 de schuld krijgt van alle non-rampen die ons nederig landje zullen treffen.’
________________________________________________________

Peter Breedveld nomineert Francisco van Jole: ‘Francisco van Jole hij staat voor een zelfgenoegzame elite van gesubsidieerde linkse moraalridders, ideologen van de Linkse Kerk, die het debat, of het nou over kernenergie of integratie gaat, altijd succesvol heeft weten te verlammen. Daar betaalt de samenleving nu de prijs voor.’
________________________________________________________

Kittekat nomineert bacteriële tandplaque: ‘Bacteriële tandplaque is de onzichtbare plaag van mens en dieren. De enige remedie is niet meer eten of elke dag twee keer poetsen, bijvoorbeeld met Meridol tandpasta wegens het tweeledige fluoridesysteem. Maar iedereen weet hoe moeilijk dat vol te houden is. ‘
________________________________________________________

Maurice de Hond nomineert Maurice de Hond: ‘Ik zeg er altijd bij dat verkiezingen niet te voorspellen zijn, maar het moet heel raar lopen als Maurice de Hond niet de Nationale Zondebok van 2011 wordt.’
________________________________________________________

12 Reacties

  1. HET IS POTVERDORIE AL ACHT OVER TWAALF EN IK KAN NOG STEEDS NIET STEMMEN ! HET IS OMDAT IK NU IN BELGIE BEN ZEKERS ? DISCRIMINAASSIE ZEG IK !!!!1!1!!!

  2. JA NEE HET HAD TE MAKEN MET IETS. MAAR WELLICHT KUN JE DIE EMOTIE TE GEBRUIKEN BIJ HET KIEZEN VAN DE JUISTE PERSOON. WIE VAN DE VIER PERSONEN/DING ZOU JE GRAAG DE SCHULD GEVEN VAN DEZE FRUSTRATIE???

  3. IK BEN TE EMOTIONEEL NU OM DAAROVER TE KUNNEN NADENKEN. MIJN RECHTERVOET GEEFT MOMENTEEL DE VLOER DE SCHULD. STRAFT HET AF MET EEN STAMP. EN NOG EEN STAMP.

  4. Huh, ik kan helemaal niet stemmen. Hoe kan dat dat? Ik probeerde het gisteravond al, maar toen lukte het ook niet? En kom met niet aan met een of ander slap zondebok verhaal!

      1. Ik zie de poll resultaten, maar geen knop om zelf te stemmen. Ik zie dus wat je eigenlijk ziet als je al gestemd hebt (denk ik). Maar ik heb dus niet gestemd. Ik zal even een screendump mailen, want ik weet niet hoe ik dat hier in moet plakken.

    1. Het zal toch niet zo zijn dat mijn man gisteravond stiekem op Maurice de Hond gestemd heeft? Als ik de enige ben die dit soort problemen heeft, sluit ik dat niet uit. Maar goed, ik ben in elk geval ook zelf zeer gemotiveerd om te stemmen. Ik zit nu bij de Peugeotgarage, alwaar een computer staat om de wachttijd te doden en ik heb net gestemd! Hoera!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *