Het achterhoofd van Frans Bauer

Op bovenstaande foto ziet u de achterkant van het hoofd van Frans Bauer, ook wel  het achterhoofd van Frans Bauer genoemd. Ik weet niet hoe dat met u zit, maar ik had het achterhoofd van Frans Bauer nog nooit gezien. Of misschien had ik het wel gezien, maar had ik me nooit gerealiseerd dat ik het zag. Wellicht kwam dat doordat ik het achterhoofd van Frans Bauer nooit van dichtbij had gezien. En nu dus wel. Bovendien heb ik er een foto van kunnen maken. Als je ergens een foto van maakt, word je toch gedwongen ergens beter naar te kijken. Tenminste, als je een beetje aandacht besteedt aan het maken van de foto. Je kunt ook, zoals tegenwoordig vaak gebeurt, een beetje in het wilde weg foto’s van iets maken, dat doe ik ook wel eens, dat geef ik gerust toe, maar het achterhoofd van Frans Bauer, daar wilde ik toch wel even wat aandacht aan besteden.

Zoals u kunt zien is Frans Bauer onlangs naar de kapper geweest. Of zijn Mariska heeft het gedaan, dat kan natuurlijk ook. Voor het nieuwe kapsel van Frans Bauer is weinig knipervaring vereist. Een eenvoudige tondeuse volstaat. Frans Bauer lijkt me er de man niet naar om voor een dergelijk eenvoudig kapsel veel geld uit te geven. Nu ik erover nadenk, vermoed ik trouwens dat het niet zijn Mariska is geweest die de tondeuse over het hoofd van Frans Bauer heeft laten gaan. Waarschijnlijk was het gewoon zijn vaste kapster, ongetwijfeld een meisje uit de buurt. Frans Bauer mag dan wel een eenvoudig kapsel hebben, een kapsel dat geen enkele knipervaring vereist, dat is voor Frans Bauer nog geen reden om zijn vaste kapster werk en daarmee inkomen te ontzeggen.

Frans Bauer, zo merkte ik gisteren, is namelijk de beminnelijkheid zelve. Er was geen aardigere mens aanwezig dan Frans Bauer. Nu vraagt u zich natuurlijk af waar ik gisteren dan was. Welnu, ik woonde de opnames bij van de laatste uitzending van de VPRO Nederpopshow (uitzending op zondag 16 januari 2011), wat wel aardig was maar meer ook niet. Het achterhoofd van Frans Bauer vond ik veruit het interessantste. Het nieuwe bandje van Tjeerd Bomhof was erg goed en het nieuwe bandje van niemand minder dan Rudeboy was ook de moeite waard. De sporadische danspasjes van Rudeboy waren zelfs fantastisch (hij had weinig ruimte, maar heel soms namen zijn benen ons toch mee naar de tijd dat hij de voorman van Urban Dance Squad was), maar het viel toch in het niet bij de aanblik van het achterhoofd van Frans Bauer.

Het achterhoofd van Frans Bauer had een litteken. Een horizontale streep die bijna van oor tot oor liep. Als u goed kijkt, ziet u het op bovenstaande foto. Ik heb verder niet zoveel verstand van littekens, en ook niet van het leven van Frans Bauer, maar het deed vermoeden dat Frans Bauer ooit is geopereerd.

Om de haverklap werd Frans Bauer gevraagd of hij op de foto wilde met deze of gene. Frans Bauer ging op deze vragen in met een vanzelfsprekende vriendelijkheid, die bij mij louter bewondering opriep. Tientallen foto’s zijn er gisteren van Frans Bauer gemaakt. Op al die foto’s staat hij even enthousiast te lachen. Ik ben vermoedelijk de enige die een foto van zijn achterhoofd heeft gemaakt.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

7 Reacties

  1. Dat is mij inderdaad volledig ontgaan. Overigens waag ik te betwijfelen of ik inderdaad de laatste was die het door had.

    Wel jammer. Het stond ‘m goed, gemillimeterd haar. En ook jammer van m’n verhaal, want nu klopt dat hele stuk over wie de tondeuse nu heeft gebruikt, mede ingegeven door mijn vermoeden dat Frans weinig last heeft van ijdelheid, van geen kant meer. Nu ja, wat maakt het ook uit. Als Frans maar niet denkt dat ik het ga veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *