Han Peekel!

Alles overziend zijn er maar twee serieuze kandidaten voor de titel van Nationale Zondebok 2011. De kandidaat die ikzelf heb aangedragen (Maxime Verhagen) is uiteraard een goede kandidaat, maar je moet wel ernstig in het leven staan om op hem te stemmen. De man voldoet geheel aan het profiel: hij is een schooier eerste klas, een vuilak uit het rijke Roomse leven van Maastricht enzovoorts. Heeft elf jaar gedaan over een uiterst makkelijke studie, die niet meer inhoudt dan dagelijks de NRC lezen.

Voor wie wat minder ernstig tegen de dingen aankijkt, is er de andere kandidaat: Han Peekel. Geweldige vondst van René van Densen, die er ook nog een bijzonder verhaal bij schreef.

Die moet het ook maar worden. De andere kandidaten hebben eenvoudig niet zijn zwaarte. Ik ga morgenochtend even naar het ziekenhuis en dan ga ik op één van die twee stemmen. Het hangt een beetje af van hoe de uitslag is, op wie ik zal stemmen. Han Peekel als de uitslag goed is.

4 Reacties

  1. Ja, hier ga je dus de fout in, Ben. Je laat jouw stem afhangen van een volstrekt particuliere omstandigheid. Bedenk wel dat het hier om een ‘nationale’ zondebok gaat. Een zondebok voor alle Nederlanders dus. Wat heeft de rest van Nederland ermee te maken of jij een goede of slechte uitslag krijgt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *