Voetballer

Robben: ‘Ik ben geen medici. Nooit geweest ook. Waar je dan tussen zit, als sporter, daar moet je dan tussen kiezen soms. Dus óf je zegt van alla, of je zegt van: nee, dat komt er niet van. Het WK was natuurlijk belangrijk.’

Ik heb Robbens verklaring zo eenvoudig en zo eerlijk mogelijk overgenomen. Hij was aan het woord na die brand te Moerdijk, waar helemaal geen giftige deeltjes waren geconstateerd, maar waarvoor je beter je ramen en deuren kunt sluiten ten noorden van de rivieren.

Dat regent ook wel weg, daar maak ik me weinig zorgen over. Maar hoe die ouwe man met zijn eigen technieken Robben ertoe heeft gekregen toch te spelen tijdens het afgelopen WK… Tegen die technieken moest Bayern München eens protest aantekenen.

Aan de andere kant: ze hebben wel te maken met een speler die zegt: ‘Ik ben geen medici.’ Dan vraag je om moeilijkheden.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *