Proficiat!

Vandaag is het een vreugdevolle dag voor een van onze meest gewaardeerde medewerkers, Kees. Hij gaat vandaag trouwen met zijn mooie Marlies. Wij feliciteren hem én haar natuurlijk! Marlies, je krijgt een goede vent aan Kees, want wat hij niet kan maken met zijn handen, dat bestaat in deze wereld niet. Zoals hij de toiletgroep op ons bedrijf heeft gerepareerd, toftof Kees!

Er bestaan uiteraard zekere gevaren aan het (jong)getrouwd zijn, en voor deze gevaren willen wij Kees graag waarschuwen. Ten eerste is daar het gevaar van de afmatting. Let daar vooral op, Marlies! Put hem niet teveel uit, want dat kan hem schaden bij zijn werk. Hij moet op trappen staan. Hij moet soms in héél kleine hoekjes ingewikkeld technisch werk verrichten. Werk waarbij hij fris moet zijn. Wij weten ook wel, want wij zijn niet van gisteren, dat het tegenwoordig in de mode is om bij elkaar te slapen, maar laat het niet te gek worden, Marlies!

Het voedsel. Het zal niet de eerste keer zijn dat wij zien dat een jonggetrouwde medewerker minder gaat presteren door een te plotselinge overgang op ander voedsel. Nu weten wij niet hoe jij kookt, Marlies, en wat je geleerd hebt op de Huishoudschool, maar het beste is: aardappelen en kool. Daar zijn wij Nederlanders mee groot geworden, Gouden Eeuw, Michiel de Ruyter enzovoorts, het komt allemaal van de kool. Geef hem dus niet plotseling nasi rames, want daar zit te weinig in.

De vrije tijd. Besteed deze nuttig, Marlies! Ga eens met Kees naar de dierentuin of reis eens naar het Noordhollandse Schoorl voor een zomerwandeling door het prachtige duingebied daar. Laat Kees vooral niet thuis zitten ‘piemelullen’, zoals hij het zelf noemt, maar ga met hem naar buiten. Hij zit op zijn werk ook altijd al binnen, en een mens moet af en toe de zon zien, ook als hij getrouwd is.

Dat zijn de dingen waarop een vrouw moet letten. Wij wensen jullie, Kees en Marlies, een gelukkig huwelijk!

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *