BBC

Wat voor tv-uitzending vind ik het mooist? Het snooker op de BBC. Snooker is al een geweldige sport, want je hoeft er niet bij te zweten en alleen goed bij te richten, dus dat alleen al maakt het een aangenaam kijkspel. Bij de BBC heb je er bovendien het voortreffelijke commentaar bij van voormalige wereldkampioenen. We hebben nu de Masters te Londen, met vandaag de finale Ding-Fu, een volledig Chinese wedstrijd dus, die Fu gaat winnen, verwacht ik. Hij is de underdog.

Je kunt ook naar het snooker op Eurosport gaan kijken, maar dat kan ik u niet aanbevelen. Overdag hebben ze een Nederlandse commentator die zelf nauwelijks ooit een keu heeft vastgehouden en die het bestaat, als een shot eens een keer mislukt, uit te roepen: ‘Tja, Fu. Daar ontbreekt je de macht!’ ’s Avonds is er een Belgische commentator die wél iets van het spel afweet, maar die begint te zaniken van ‘Als u nog vragen heeft, tweet u die dan naar mij. Rudy Bauwens. Rudy met een i-grec en Bauwens met au. Of ga naar de Eurosport website en kijk daar naar de commentatoren.’

Maar ondertussen gaat de wedstrijd door en daar zeggen ze niets bij. Die Engelsen zeggen bij elke bal die niet perfect gespeeld wordt, waarom die niet perfect gespeeld was. Hoe het beter had gekund. Ze hebben nu ook Stephen Hendry en the darling of Dublin in hun commentaarteam opgenomen. Grote  aanwinsten.

1 reactie

  1. ja, snooker krijgt te weinig aandacht
    en hoewel Nederlanders er niet veel van kunnen
    (behalve Oud-west in Amsterdam dan)
    hebben we wel een top referee bij het snooker: Jan Verhaas!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *