Wiki Leaks: the Dutch Files (4)

Arend Jan Boekestijn
Spek-en-bonenhistoricus

IJdele flapuit. Hoort zichzelf bijzonder graag praten. Als zelfgenoegzaamheid energie was, zou AJB een middelgroot land in Afrika een jaar lang van gratis stroom kunnen voorzien. Leek nuttig voor Amerika toen de oorlog tegen Irak op het punt van uitbreken stond. Echter, elke keer dat AJB in een televisie-uitzending kwam uitleggen waarom het goed was om Irak aan te vallen, daalde de steun voor de oorlog in de Nederlandse huishoudens zoals een baksteen daalt wanneer je deze van een flatgebouw gooit. Is evenwel zeer bruikbaar voor de CIA als er gelekt moet worden. De man is, qua lekken, het wandelend equivalent van een dakloos huis in een regenwoud. Vertel AJB een staatsgeheim en binnen anderhalve minuut staat het op Twitter. Weet eenvoudigweg niet wat het woord discretie betekent.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

  1. NB:
    Had lak aan de omerta van de Oranje-Nassau familie. Wist zijn aversie tegen spleetogen niet binnenboord te houden. Niet meenemen op handelsmissies. Weet niet dat ontwikkelingssamenwerking is bedoeld om wapenexport te stimuleren. Uit de buurt houden van de ambassadeur van Indonesie, dus.

    Sapperdeflapt ook tegen politieke opponenten, wat ‘m weer sympathiek maakt. Is blij dat hij met spreken eindelijk eens meer geld verdient dat in de kamer. Telt echter zijn toespraken in stiltecoupe’s op bij zijn speakers-quota. Hoofdgast in het programma-onderdeel ‘Mens en Biechtstoel’.

    Ziet de geschiedenis als een grabbelton. Met ‘Boekie’ is het altijd kermis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *