Van hier tot Peking

Premier Rutte – ik ben steeds geneigd te zeggen: premier Rutje – zegt nu ook al dat WikiLeaks enorme schade aanricht. Hij kwantificeert die schade niet, hij zegt ook niet wáár die schade dan zou zijn aangericht. Van hier tot Peking gelooft niemand hem dan ook.
Als Rutje vindt dat er enorme schade wordt aangericht, zou hij de mensen van WikiLeaks.nl en van PowNed moeten opsporen en aanhouden. Niet dat dat veel zou uithalen trouwens, want desnoods zou ikzelf (of iedere andere Nederlander die het hart op de goede plaats heeft zitten) een mirror starten voor WikiLeaks.
Dit is nog maar de eerste slag tussen de officiële wereld en de internetwereld. De internetwereld zal winnen.

2 Reacties

  1. Dat niet, OZ, maar het is goed dat WikiLeaks bestaat. Als dat allemaal al had bestaan in zeg 1965, dan zou de oorlog in Vietnam al gestopt zijn in 1966 of 67. Dan zou Laos niet platgebombardeerd zijn, enzovoorts.
    WikiLeaks heeft ongeveer de functie die de samizdat vervulde in het sovjettijdperk: je geloofde de machthebbers niet, maar wie kon je dan wél geloven daar? De jongens van de samizdat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *