Open sollicitatie

Geachte heer Wilders,

Op de website van uw partij  vond ik de vacature van Persvoorlichter bij de PVV. Ik heb het profiel met genoegen gelezen en hierbij solliciteer ik graag naar deze functie. In deze brief leg ik uit dat ik mezelf in hoge mate geschikt en gemotiveerd acht om de PVV te komen versterken.

Ik lees in uw advertentie dat het redigeren van teksten een belangrijke taak is. Om eerlijk te zijn zit redigeren mij in het bloed. Als kind was ik er al zeer bedreven in. Ik redigeerde mijn schoolrapporten op zo’n manier, dat ik er van mijn familie toch nog een paar gulden voor kreeg. Ook heb ik ruimschoots ervaring met redigeren  opgedaan in mijn arbeidsverleden. Voor een Nigeriaans bedrijf heb ik klantmailings van diverse grote banken dusdanig geredigeerd, dat het mijn werkgever miljoenen heeft opgeleverd. Een goede redigeerder is goud waard zeg ik altijd.

U geeft tevens aan dat het te woord staan van de media een belangrijk onderdeel is van de persvoorlichter. Wel, ik heb bij de Vereniging Martijn gewerkt. Dat is een vereniging voor acceptatie van ouderen-kinderen relaties en ik ben daar actief geweest als woordvoerder. In die rol heb ik te maken gehad met vele verschillende soorten journalisten. De vriendelijke verslaggevers stond ik uiterst geduldig te woord, maar ik schroomde niet om onaangename reporters hardhandig duidelijk te maken waar de grenzen liggen. Bij voorkeur buiten de camera’s om, want ik ben uiterst zuinig op de publiciteit van zowel mijn gesprekspartners als van mijn werkgever.

Ik ben uitstekend in staat om zelfstandig te werken en beheers een autoritaire wijze van leidinggeven. Weerstand gedoog ik niet, omdat ik dan niet zeker weet dat taken goed worden uitgevoerd. Daarnaast beschik  ik over een groot organisatorisch talent. Bij voorkeur richt ik de afdeling persvoorlichting in met slechts één vaste medewerker, aangevuld met flexibele krachten. Groot voordeel daarvan is dat bij disfunctionerende medewerkers snel kan worden ingegrepen. Het gaat er tenslotte om dat de PVV zo snel mogelijk sterker en beter wordt. Maar over de organisatorische opzet praat ik graag nog eens achter gesloten deuren met u verder.

Met deze uiteenzetting van argumenten ga ik ervan uit dat ik uw interesse heb gewekt en hoor ik graag wanneer ik word uitgenodigd voor een gesprek. Momenteel ben ik druk doende om de laatste kleine gaten in mijn CV te dichten, maar ik beloof u deze te verstrekken bij mijn sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Grift

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *