Hero

“Er is niks leukers dan het tuig dat jou probeert te raken terwijl je in de linie staat, later tijdens een charge op te zoeken en zo’n gozer een grote lat in zijn nek te douwen. Als je hem dan voor je wapenstok hebt liggen, reken maar dat je hem graag die brandende vlek in zijn rug wil meppen. Er is niks leukers dan dat, kan ik je verzekeren. En dat is helemaal volgens de wet.”

Aldus Hero Brinkman in Volkskrant Magazine. ‘Het citaat van het jaar’, vindt Gerrit I’m in Salou bitch Komrij op Facebook: ‘Voor wie nog dacht dat dit land werd bestuurd door Swiebertjes. De geesteszieke sadisten zijn respectabel geworden.’

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

11 Reacties

 1. Bedankt Gerrit Komrij!

  Het door blijven staan op een oproerkraaier die je al onder controle hebt is ook helemaal niet volgens de wet. Ik ben tenminste benieuwd volgens welk artikel(en) de sofist Brinkman meent dat dat mag. Combinatie van recht om wapenstok te gebruiken en noodweerexces?

  Dat had de interviewster wel mogen vragen. Maar dat ze hem zo zijn ware aard heeft laten tonen (ik neem aan dat het allemaal op band staat) is al heel wat.

 2. Het is een verbijsterende quote. Alsof het doodnormaal is. Je kan het eerlijk noemen, maar het is toch vooral een totaal gebrek aan schaamte. Hij vindt ook helemaal niet dat hij zich hiervoor hoeft te schamen. Het doet me een beetje denken aan die stukje van Hans Teeuwen waarin hij taxichauffeurs tot racistische taal probeert te verleiden. Dat je niet meteen vol op het orgel negers begint uit te schelden met het gevaar dat die taxichauffeur zegt: ‘Hey, ik ben zelf een neger.’ Hero Brinkman is zo iemand die niet door heeft dat een groot deel van Nederland nog steeds uit negers bestaat.

 3. Hero fantaseert: het laatste tuig dat we in Amsterdam hebben gehad, dat waren de krakers van ca. 1980. Toen was Hero nog geen politieagent.
  Het geeft wel aan dat we met een geestesziek zootje zitten opgescheept. Zo’n Martin Bosma ook: die wou vandaag ontkennen dat kunst en cultuur volgens de PVV een linkse hobby zouden zijn. Het staat gewoon op hun website.

 4. @Vrouwke: je hebt helemaal gelijk, dat miljoenen er hun schouders over ophalen is even triest als waar. Maar ik had in mijn naïveteit na het lezen van dit stukje meteen op de krantensites gekeken of er geen reacties op deze quote waren, van Femke of zo. Dat was niet het geval, en dat lijkt me nog veel alarmerender dan dat van die miljoenen. Maar misschien komen ze nog.

 5. We zitten nu bij de kleine knoeiertjes. Hero Brinkman, Martin Bosma, noem ze maar op. Ik wil eens een grote knoeier noemen: Elco Brinkman.
  Ik kandideer hem voor de functie van De Nationale Zondebok 2011. Hij heeft het verdiend! Kijk alleen eens naar de florale pracht van zijn geliefde vrouwtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *