Herinnering: Nomineer uw Nationale Zondebok

Bohemian Rhapsody zal de Top 2000 wel weer aanvoeren, Marianne Timmer stopt met schaken (ik wist niet eens dat ze dat deed, maar goed), de ene na de andere nieuwjaarsduik wordt afgelast, Jomanda loopt nog steeds vrij rond en Jan Smit is het werktuig van de duivel.

Hadden we nu maar alvast de Nationale Zondebok gehad! Dan konden we die mooi de schuld van al deze ellende geven. Helaas moet u nog even wachten. Maar niet lang meer! In de eerste week van januari beginnen de verkiezingen. Bij deze willen wij graag de oproep doen om uw kandidaten (liefst vergezeld door een argumentatie die uit iets meer dan acht woorden bestaat) te nomineren via nurksmagazine@gmail.com.

De volgende kandidaten worden reeds vertegenwoordigd:

Jeroen Krabbé, Peter R. de Vries, Ab Osterhuis, Neelie Kroes, Francisco van Jole en Joost Zwagerman.

Eventuele andere geschikte kandidaten die nog op zoek zijn naar een bevlogen ambassadeur:

Joke Bruijs, Bert Koenders, Nina Brink, Matthijs van Nieuwkerk, Harry Mulisch (hij leeft wel niet meer, maar dat lijkt me voor Harry geen belemmering), Andries Knevel, Pauw & Witteman, Mart Smeets, Frénk van der Linden, Youp van ’t Hek, de hond van Edwin de Roy van Zuydewijn, Yvon Jaspers, Albert Verlinde, Frits Wester, Arend Jan Boekestijn et cetera, und so weiter.

2 Reacties

  1. De ‘dominee van de linksche kerk’ is zeker te abstract? Reken maar, dat die nog wel een jaartje mee kan als zondebok.

    Ik nomineer Paul de Leeuw en Henkjan Smits. Die eerste meneer is verantwoordelijk voor wat velen als verantwoord leedvermaak zien. Maar dat bestaat helemaal niet! Ook het ‘hij is zo schattig met mongooltjes’ is van een treurigheid, die verboden zou moeten worden. En maar zweten en maar ordinair doen. Meneer de Leeuw heeft zoveel ranzigheid geboden, dat het tijd wordt dat hij de zondebok van het jaar wordt (even tellen, ja, dat zijn meer dan 8 woorden).

    Henkjan Smits, geen andere aanbeveling nodig eigenlijk. Hij porde de hoogmoed van het volk op, door ze talent toe te dichten, dat verborgen had moeten blijven. Dat hij in 2011 een ongenadige jurering over zich heen mag krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *