Helmond?

Ik bedoel, Helmond. Je kunt toch niet zeggen dat je bij het horen van ‘Helmond’ imposante skylines voor je ziet. Of terug denkt aan dat optreden van Bruce Springsteen. Of dat er herinneringen boven komen aan dat geweldige restaurant, met die geweldige sfeer en die geweldige bediening. In Helmond.
Nee, de kans dat u zich afvraagt of Helmond niet een krachtwijk in Den Helder is lijkt mij groter.

‘Burgemeester van Helmond worden!’, er zullen weinig talentvolle kinderen zijn die dit als antwoord geven wanneer de juf vraagt wat zij later willen worden, als ze groot zijn. ‘Locoburgemeester’, dat wil helemaal niemand worden. Laat staan van Helmond. Je solliciteert er ook niet naar, je wordt ook niet voorgedragen. Een locoburgemeester wordt aangewezen.

Luister naar Frans Stienen die geïnterviewd wordt in ‘Met het oog op morgen‘ (vanaf 20.40). Voor Frans Stienen valt alles met dit interview op zijn plek. Hij herinnert zich triomfantelijk het antwoord dat hij, lang geleden, aan juffrouw Elske Giesbers gaf: minister-president, juffrouw!
En als de weg naar Den Haag via Helmond loopt, dan moet het zo zijn.

Berend Quest
Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *