Ché Broccoli

“Ze was gekleed in een witte linnen broek en een vaalrood t-shirt waarop ik vaag een tekening van een struik broccoli meende te herkennen, maar het kon eigenlijk net zo goed het gezeefdrukte hoofd van Che Guevara zijn. Het verschil tussen groente en revolutie is hooguit tien wasbeurten, bleek maar weer eens. Daarom wassen krakers zich natuurlijk ook nooit.”

Aldus Oxysept van [maar wat is het?]

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

11 Reacties

 1. Toch zullen er dan mensen zijn die van op een afstandje denken: ‘Kijk, daar loopt een man met een Ché Guevara-t-shirt.’

 2. Nee hoor, OZ. Zo had je in de jaren zestig ook t-shirts met Karl Marx erop. Die werden soms zelfs ook gedragen. Een groot misverstand, blijkt jaren later (bleek toen ook al, natuurlijk), net als het Che-misverstand.
  Het is, omgekeerd, hetzelfde als een t-shirt te dragen waarop een B-52 bommenwerper met een uitroepteken staat.

 3. Dat was wel een sterk stuk van Oxysept. Verdorie.

  Ik vind dit ook erg mooi; vooral de zin met zachte ogen en harde stem:

  ‘Het gezicht van de vrouw had die typische ongezonde huidskleur van mensen die gezond leven. Druk gebarend probeerde ze de jongen naast haar, die sprekend op Jezus leek, maar dan met een bril op zijn neus en zonder kruis op zijn rug, iets uit te leggen.
  ‘Zachte ogen,’ zei ze met een harde stem, ‘daar gaat het om. Je moet je ogen zacht maken.’

  Jezus keek haar geïnteresseerd aan, hetgeen hem zichtbaar moeite kostte. Toch was het eindresultaat heel behoorlijk te noemen. Als zij haar orgasmen net zo goed kan faken als hij zijn interesse, zouden ze best eens een lange en succesvolle relatie kunnen hebben, dacht ik moedeloos.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *