Wikileaks: the Dutch files

Het 9/11 van de diplomatie wordt het al genoemd, het Watergate van het lekken, de renaissance van de transparantie, de kijkcijferknaller van RTL vie…o nee, wacht, dat is Ik Hou van Holland. Maar u begrijpt wat ik bedoel, het maakt nogal wat los, de 251.287 stukken gelekt door Wikileaks. U weet wel: die geinige klokkenluiderssite van Micha Kat. Maar waarom ze zoveel losmaken is uw eigenste ondergetekende eigenlijk een raadsel. Ik bedoel, de diplomatenschofferingen van Hamid Karzai, Vladimir Poetin of Silvio Berlusconi ontstijgen nergens het niveau van pak-em-beet de postkamer van een willekeurige ambassade. Karzai een extreem zwakke man, met een voorliefde voor complottheorieën? Het was verrassender geweest als het karakul-hoedje achter de schermen zou worden weggezet als een vlotte vijftiger met een ideologische verwantschap aan Maarten van Rossum! Poetin een maffiamaatje? Een abject en infaam cliché! Als Poetin zich elke zondag in roze spandex zou hullen om luidkeels en vechtend tegen de tranen mee te zingen met Glee, dát zou pas een onthulling zijn geweest! Om over de ‘uitgelekte’ typering van Berlusconi nog maar te zwijgen. Of niet natuurlijk. Een incompetent, ijdel en ineffectieve leider? HALLO! VERZIN EENS WAT NIEUWS OP DIE AMBASSADES! En dat van Amerikaans belastinggeld. Als Reagan nog had geleefd…

Enfin, het immer kritische Nurks dook voor u in de hoge stapel gelekte stukken, op zoek naar échte primeurtjes. Primeurtjes over Néderland. Want wie geeft er nou eigenlijk nog om ‘het buitenland’ in deze barre tijden. Ik bedoel, laten we wel wezen: Amerika verkeert in een diepe diplomatieke crisis, de EU staat op instorten, Ierland ís al dood en van de Chinezen hoor je nooit meer iets sinds ze groots aankondigden dat ze komen. Genoeg reden dus om de blik lekker warm en geborgen naar binnen te richten. Met hulp van het Zweedse Wikileaks dat Amerikaanse stukken lekt, dat dan weer wel. Klaar nu? Mooi. Riemen vast. Spiegels goed. Voorwaarts!

Xander de Buisonjé
Zelfverklaard zanger en nog zelfverklaarde liedjesschrijver

“Biechtte zijn hoogzwangere verloofde Wendy van Dijk aan de vooravond van hun huwelijk op dat hij tijdens hun beider relatie meer vrouwen had geneukt dan Julio Iglesias in zijn hele leven. Topgozer dus.”

Ivo Niehe
Linguïstisch grootmeester

“Spreekt alle talen van de wereld vloeiend, inclusief Esperanto, maar staat met zijn bek vol tanden zodra een ferme windvlaag zijn enige overgebleven haarlok omhoog blaast om zijn verder kale schedel bloot te leggen. Interviewde ooit Tony Blair en gedroeg zich toen als het schoothondje van het schoothondje van Bush. Mag voorts graag spiegels doen barsten met zijn blik en leest tijdens het poepen het liefst Paulien Cornelisse.’’

Eric Lucassen
PVV’er / zedendelinquent

“Heeft het gevoelsleven van een blok beton en de ruggengraat van een weekdier. Is overigens wel goed voor zijn moeder, die hij liefkozend ‘dikke zeug’ placht te noemen.”

Eva Jinek
Journaal-lezeres

“Moest weg bij Nieuwsuur omdat ze wat met Bram Moszkowic kreeg en daarom niet meer met de hoofdredactie naar bed wilde. De hoer.”

Pieter Storms
Aap

“Heeft naar eigen brullen meer coke op zijn borsthaar dan Marco Kroon, minder ontzag voor de dood dan wijlen Harry Mulisch en stond langer in de wacht bij T-Mobile dan Youp van ’t Hek. Had als-ie het had geambieerd een groot journalist kunnen zijn.”

Nina Brink
Gorilla

“Is verzot op SM, poepseks en het kapot procederen van arme biografen, maar staat bij de buitenwacht bekend als verzot op SM, poepseks en het kapot procederen van arme biografen. Heeft in haar handtas altijd een busje peperspray en een vlammenwerper bij zich, voor het geval Pieter opeens ‘zin’ krijgt.”

Ben Saunders
The Voice of Holland

“Ziet eruit als een kooivechter en is dat ook. Heeft een gouden keeltje en dito gebit. Geldt als de Hells Angels-variant van de telefoonverkoper met obesitas die een aria komt zingen. Zijn platenmaatschappij vraagt zich desondanks nog steeds wanhopig af hoe hij in de markt moet worden gezet.”

Matthijs van Nieuwkerk
Presentator/ jongen

“Praat sneller dan dat Wikileaks lekt en is meer spreekstalmeester en dompteur dan gastheer. Schoof ooit live op prime time tv Toots Thielemans een mondharmonica in z’n reet en vroeg of de oude meester in was voor een experiment.”

Yolanthe Cabau van Kasbergen
Lekker wijf

“Het enige lid van de Milanese jetset dat onder contract heeft gestaan bij de grootste familie van Nederland. Houdt dus van tegenstellingen. Heeft daarom ook een relatie met de anderhalve meter kleinere Wesley Sneijder. Gaan sinds hun huwelijk door het leven als WesYo en gebruiken dientengevolge allebei nog maar één hersenhelft. En ook nog eens dezelfde.”

Mark Rutte
Vrijgezel

“Trok veel kiezers weg bij het PvdA van Job Cohen, maar probeert sindsdien als een soort Hansje Brinker de boel bij mekaar te houden. Gedoogt meer dan hem lief is en heeft als motto ‘Geert? Daar komen we samen wel uit!’ Compenseert een chronisch gebrek aan karakter met een onverwoestbaar humeur.”

8 Reacties

 1. J. Krabbé wordt door een ambassadeur ‘een betrouwbaar bondgenoot met een sterk intellect en een grote vriendenkring’ genoemd. ‘J. Krabbé heeft, eerst met zijn filmwerk en later met zijn schilderwerk, indruk gemaakt tot in de hoogste kringen.’

 2. Fluoride vergiftiging in het water, 27 getuigen vermoord bij het Mark Dutroux process, 88.539 slachtoffers in de Zandvoort Video’s, 2 grote oorlogen gebaseerd op leugens, Nederlandse leger betrokken bij de grootste opium produktie op de planeet in Afganistan, om zo maar wat zaken te noemen die geheim worden gehouden in Nederland.

  Julian Assagne ontkende dat 911 een inside job was. Bovendien is zijn achtergrond zo verdacht, dat iedereen zou moeten twijfelen. Bij alles wat de dichtgetimmerde Nederlandse media beweren. Ik heb zelf ook enkele lekken gedownload van die website, ik moest concluderen dat het propaganda verhalen zijn.

  Maar daar gaat dit artikel natuurlijk niet over. Het gaat eigenlijk alleen over sex, zonder daar kritisch bij stil te staan. Amusement met herkauwen van gelieg over feiten. Vooral die 88.539 slachtoffers doen mij pijn op het moment, het getal is geciteerd van dit artikel;
  http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/archive/2010/12/25/proces-verbaal-nr-8257-01-inzake-kinderporno.html
  De oprichter van die onderzoeks groep is onlangs overleden in de gevangenis, na daar gefolterd en vergiftigd te zijn.

  Neen, dat is geen amusement.
  Dat is realiteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *