Uitweg in moeilijk debat

Mogelijk heeft staatssecretaris De Graaf een uitweg in een moeilijk kamerdebat geformuleerd: ‘Je zou kunnen overwegen om abortus tot en met de 23ste week mogelijk te maken, maar als tegenwicht moet de maximum snelheid dan hoogstens 125 kilometer per uur worden. Voor wat hoort wat, tenslotte, zeker in deze coalitie.’

5 Reacties

  1. Sterker nog, het is 24 weken. Zie http://is.gd/gO9Sf

    De Christen Unie wil naar 22 weken, en dat om zeer selecte, moeilijk navolgbare redenen. Namelijk, “De grens van levensvatbaarheid” Zie http://is.gd/gMAPg

    Handhaven is derhalve een betere optie, want raakt niet aan de keuze van de vrouw om te kiezen, terwijl het andere ook gewoon mogelijk blijft.

    De (zelf) gecreëerde tegenstelling door de met name de christelijke partijen is er een van schijn. ‘Levensvatbaarheid’ is geen eenduidig begrip, en dat tracht men er hier om duidelijk andere redenen wel van te maken.

    Ook al zijn sommige te vroeg geborenen wel ‘levensvatbaarheid’, ze zijn daarenboven zeer gewenst, en ondanks dat zal ook dat niet altijd voldoende blijken te zijn. Helaas, overigens …

  2. Feit is dat de meeste ouders pas op de 20-weken echo zien welke defecten hun kind heeft. Ik neem aan dat deze mensen nog wel een paar dagen gegund is om erover na te denken wat ze met die kennis moeten. Geen enkele vrouw laat haar kind rond dat aantal weken aborteren zonder dat daar zwaarwegende redenen aan ten grondslag liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *