Uitgelicht: J.J.G.M. Biskop (CDA)

Dankzij alle strubbelingen rond de Patjepeeërs voor de Vrijheid rees de afgelopen dagen de vraag of wij überhaupt wel weten wie onze volksvertegenwoordiger precies zijn. Wie heeft er wat op zijn of haar kerfstok? Zijn er wellicht nog meer Tweede Kamerleden die hun CV gepimpt hebben, zoals dat tegenwoordig heet. Nurks heeft de taak op zich genomen de komende tijd enige opmerkelijke volksvertegenwoordigers eruit te lichten. Vandaag de heer J.J.G.M. Biskop van het CDA.

Motto:
‘Meedoen is de basis voor een sociale samenleving.’
Mevr. Elsbeth Bongers, voormalig kleuterjuf van de kleine Jack Biskop: ‘Jack stond bij ons bekend als kleuter die juist nooit ergens aan wilde meedoen. In het schooljaar 1960-1961 heeft Jackie niets anders gedaan dan nurks op een krukje zitten. Als je vroeg of hij mee kwam doen, zei hij altijd dat hij wachtte op een signaal.’

Biografie
‘Als Kamerlid ga ik regelmatig het land in om te horen wat er leeft. Luisteren en het gesprek aangaan is voor mij als psycholoog en leidinggevende bijna een tweede natuur geworden.’
Navraag bij diverse landgenoten leert dat zij de heer Biskop nog nooit van hun leven hebben gezien. Dus dat ‘het land in’ en ‘luisteren’ en dat ‘gesprek aangaan’ mogen we met een korreltje zout nemen. Volgens zijn fractiegenoten zit het met dat ‘tweede natuur’ ook wel mee. Coskun Çörüz: ‘Ik zou eerder spreken van een achtste natuur.’

‘Je kunt mij het best omschrijven als een mensenmens.’
Zijn voormalige buurman, de heer Julius K. Drooghaver: “Jack een mensenmens? Ha! Laat mij niet lachen. Jack is een wereldvreemde snuiter. Hij liep vroeger geregeld midden in de nacht louter gekleed in een onderbroek door de straat met een oude radio op zijn hoofd op zoek naar buitenaards leven. Dat meende hij op een gegeven moment in de processierups te hebben gevonden.

Streven
‘De handen uit de mouwen steken en er toch zijn voor het gezin. Dat is mijn streven. Ik doe mijn best ruimte te maken voor mijn gezin en ook voor mijn hobby gitaarspelen.’
Biskop speelt ukelele.

Meedoen
‘De wereld is een planeet om trots op te zijn. Maar het blijft belangrijk dat iedereen kan meedoen. Ongeacht waar je vandaan komt, of je een man of een vrouw bent of afkomstig van de planeet Thaumetopoea. Mij is het gelukt uit mijn lichaam te breken en me aan te passen, maar velen van mijn soortgenoten lukt dat niet. Ze zoeken troost bij elkaar. Elk jaar sneuvelen er duizenden bomen door toedoen van de Thaumetopoea. Meedoen is de basis voor een vreedzaam universum. Ze willen wel, maar ze kunnen vaak niet.’

Onderwijs
* Gymnasium-b, Norbertuscollege Roosendaal (1968-1974)
* Psychologie, Universiteit Tilburg (1974-1979)
* Werkgroep Intergalactisch Samenleven en Samenwerken (1993-1994)
* Werkgroep Thaumetopoea, een overzicht (1995-1996)
* Cursus Mediation between humans and aliens (2000)

Loopbaan
* Psycholoog SBD Westelijk Noord-Brabant, Roosendaal (1981-1994)
* Zelfstandig organisatie-adviseur (1994-heden)
* Advisor George Lucas pre-production The Phantom Menace (1997-1999)
* Manager Samenwerkingsverband Thaumetopoea Processionea Rotterdam (2006)
* Lid Tweede Kamer, van 30 november 2006 tot 16 juni 2010
* Lid Tweede Kamer vanaf 26 oktober 2010

Reizen
* 04-04-2009 t/m 11-04-2009 Addis Ababa, vierde quadrant, Zwelig
112e Intergalactische conferentie
Betaald: Scientology

Nevenactiviteiten
* Vice-president Council of Enduring Intergalactic Peace
* Docent Psychologie van de Processierups

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *