Schreeuw

Ik heb al jaren niet meer op GeenStijl durven kijken. (Aan de redacteur: u mág natuurlijk dat GeenStijl in de vorige zin naar het gelijknamige blog linken, maar ik hecht er aan te vermelden dat ik het evengoed niet bezocht heb, zelfs niet in het kader van de research waar ik normaliter zo aan hecht, en dat ik er ook beslist niet op zal klikken als ik dit stukje gepubliceerd zie.) De jongens schreven vaak erg geestig en ik was het soms helemaal met ze eens als het over de uitwassen van de linkse kerk ging. Maar de haat die tussen alle grappen en grollen zo onmiskenbaar uit hun stukjes bleek (en dan heb ik het nog niet eens over die lower form of life, de onder vrijheidslievende pseudoniemen opererende ‘reaguurder’), daar kon ik niet tegen. En nu is het erger: ze hebben gewonnen. Nu kan er afgerekend worden.

En dat is geloof ik iets wat de brave mensen die om cultuur gaan schreeuwen niet begrijpen. Dat hun paniek leuk gevonden wordt. Ze genieten ervan, de mensen die op de rechtse partijen gestemd hebben. Het was hun eerste programmapunt, bij wijze van spreken: “Halina Reijn moet ervoor boeten dat ze bloot op het toneel stond, onbegrijpelijke teksten uitsprak en achteraf champagne ging drinken met Harry Mulisch, terwijl oma in het bejaardentehuis haar eten te laat kreeg en geen airco had.” En verdomd, een weinig opleverende maar goed geplaatste bezuiniging op cultuur did the trick. Ze schreeuwt.

6 Reacties

  1. Het voormalig linksextremistische GeenStijl behoort inmiddels tot de gevestigde orde en is nu heel hard bezig om, waar ze kunnen, de Patjepeeëers voor de Vrijheid te ontmaskeren.

  2. Tja, dat heb ik dus niet durven nagaan. Maar het lijkt me ook voor GeenStijl een prettig doelwit, die patjepeeërs. Snel scoren, en meteen een zondebok ook voor als het rechtse paradijs niet snel genoeg aanbreekt. Maar het zijn beslist niet alleen de typische PVV’ers die genieten van de zelfvernedering van de schreeuwers.

  3. Ik kan dit onderschrijven! Ik vind het ook heerlijk, ik geniet ervan, net als Cartman in “Scott Tenorman must die”. Mmmm, let me taste your sweet tears…
    Van mij mag die regering op nog veel meer dingen gaan bezuinigen. Echt fantastisch om beschaafde mensen af te zien glijden naar adhdende josties als ze hun zin niet krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *