PVV’er ten onrechte vermeld als opperhoofd

Let op: Deze van de PVV-site geplukte profielfoto van Liegende Bedwant is fake!

DEN HAAG Recent herhaalde PVV-kamerlid Richard de Mos (34) in een interview wat zijn partij al jaren over hem beweert: dat hij behalve een gewone indiaan ‘opperhoofd’ is geweest. Kwade Tong, de woordvoerder van zijn voormalige stam, de Sioux in Noord-Leiderdorp, beweert dat dit niet klopt: ‘Hij is nooit opperhoofd geweest.’

De Mos bevestigde gisteravond tegenover De Volkskrant dat hij inderdaad nooit opperhoofd is geweest: ‘Maar als ik het ambieer, zou ik het kunnen zijn.’ Om zijn woorden kracht bij te zetten, begint De Mos een krijgsdans rond de stoel van uw verslaggever te doen. Anderhalve minuut later vervolgt De Mos zijn verhaal: ‘Ik heb een tweejarige opleiding gedaan tot opperhoofd. Ik heb allerlei opdrachten moeten doen, zoals een nacht doorbrengen in een kuil met vleesetende mieren. Ik beheers rooksignalen. Ik heb de huilende wolf in een visioen gezoend en zijn bloed, zweet en zilte tranen opgelikt. Ik ben bijgekerfd op de totempaal. Vervolgens kwam ik bij de PVV.’

Het PVV-kamerlid meent dat er weinig verschil bestaat tussen het zijn van een opperhoofd en het hebben van de juiste papieren om opperhoofd te worden. ‘Als ergens staat dat ik opperhoofd ben geweest, is dat verkeerd overgenomen, maar bij de Sioux is ‘kunnen’, bijna hetzelfde als ‘zijn’. Het is een filosofisch volkje.’

Afgelopen vrijdag nog verscheen op de site www.dejongejournalist.com een geautoriseerd interview met De Mos waarin hij zegt: ‘Ik ben opperhoofd geweest en heb altijd bij de Indianen gewoond.’ Het citaat is correct weergegeven. Er bestaat een video-opname van dat interview. Daar is op te zien hoe De Mos dit letterlijk zegt.

Op de website van de PVV stond ook vanochtend nog in het overzicht van kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni bij de foto van De Mos (nummer 10): ‘Voormalig indiaan en opperhoofd in de onherbargzaamste gebieden van Leiderdorp. Zijn Indianennaam zou ‘Liegende Bedwant’ zijn.

Liegende Bedwant werd september 2009 beëdigd tot Tweede Kamerlid, als opvolger van de naar het Europees Parlement vertrokken Barry Madlener. Op 9 juni van dit jaar werd hij herkozen in de Kamer. Sinds maart is hij tevens PVV-gemeenteraadslid in Den Haag.

Het ‘opleuken’ van cv’s ligt gevoelig. Het maakt een politicus kwetsbaar voor kritiek op diens geloofwaardigheid. Liegende Bedwant is daar echter niet bang voor: ‘Opperhoofd ben je niet alleen van buiten. Je bent het hier (klopt op zijn borst, red.). Het is een roeping. Maar als u mij nu wilt excuseren, ik wilde net mijn zweethut binnen gaan.’

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

9 Reacties

 1. Op de pvv site & andere sites over de Mos met cv’s staat het cv de Mos altijd al 100% juist. http://www.parlement.com/9291000/biof/03183
  http://www.pvv.nl/index.php/fracties/tweede-kamer/richard-de-mos/curriculum-vitae.html
  http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/mos_richard/index.jsp
  http://www.europa-nu.nl/id/vi7zf9hrhizo/r_richard_de_mos
  Overal dus het juiste cv, ook op de pvv cv site. Op slechts een plekje proza niet, daar is opleiding schoolleider ehh opperhoofd;) verward met baan. Logische fout voor een sitebeheerder. Geen opzet lijkt mij.
  Scalperen dus maar achterwege laten?

 2. Toch denk ik dat Richard een goed opperhoofd zou zijn. Hij is alleen in het verkeerde lichaam geboren, waardoor hij nu met zichzelf in de knoop zit. Misschien moet er een medicijnman aan te pas komen om een en ander recht te zetten.

 3. Past wel mooi bij de VOC geest die zo node door Bakenende werd gemist. Hup, pak het leven bij de ballen, je kansen liggen er als je ze maar pakt (nadat je ze verzint)!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *