Patjepeeërs

Stond ik daar in de lift de voorpagina van de krant te lezen. ‘Weer PVV’ers in opspraak.’ Dit keer waren het James Sharpe en Richard Mos. Met name wat die laatste had gedaan deed mijn gemoed een vreugdesprongetje maken. Mos had in zijn CV staan dat hij directeur is geweest van een scholengemeenschap in een Haagse probleemwijk. Nu was echter gebleken dat hij enkel een opleiding tot schoolhoofd had genoten. Richard Mos zag het probleem niet: ‘Ik heb met bloed, zweet en tranen in de avonduren mijn schoolleidersdiploma gehaald. Ik zou morgen als schoolhoofd aan de slag kunnen.’ Een heerlijk antwoord.

De Vrijheid van de PVV is de vrijheid van de vrije jongens, zoals ooit door de heren Jacobse en Van Es gepropageerd. Samen voor ons eigen. Regels zijn regels, zolang het een ander betreft. Nederland zit vol met mensen die over hun CV liegen, die ontucht plegen, die buren intimideren, die door je brievenbus pissen en je kankerhoer noemen als jouw hond voor hun deur schijt, die auto’s total loss slaan als je naar hun vriendinnetje kijkt, die met louche websites hun geld verdienen, die zo nu en dan een kopstoot in het café uitdelen, die hun ex-vriendinnen stalken, die barmannen slaan omdat ze geen biertje meer krijgen. Om de kloof tussen de politiek en het volk te dichten is het essentieel dat zulk soort lieden ook in de volksvertegenwoordiging zitten.

De Patjepeeërs voor de Vrijheid. Koester ze.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

8 Reacties

  1. Wat een heerlijk land toch, waar zoveel idioten gekozen kunnen worden als volksvertegenwoordiger.
    Wat zegt dit over de bevolking?

    Berend, ga door , ik geniet er van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *